Inköpsanalys väcker eko på KOMMEK

Ett rekordstort deltagarantal på 3 000 personer har intagit Malmömässan för årets upplaga av KOMMEK som pågår onsdag och torsdag den här veckan.
Många av dem har besökt InExchange som står i monter C20.
Eftersom deltagarna huvudsakligen representerar offentlig sektor finns ett stort utbrett intresse för tjänsten Inköpsanalys som InExchange lanserar lite extra under mässan. 

Inköpsanalys är en tjänst som visualiserar datan i elektroniska fakturor och som därmed ger både nya insikter och en bättre kontroll i inköpsprocessen. För kommuner och landsting, som utför omfattande inköp och samtidigt ska hålla ögonen på avtalstroheten, är det idealiskt att utrustas med ett verktyg som plockar fram mycket information och som enkelt upptäcker felaktiga avvikelser i fakturorna.
Lennart Wallin, inköpscontroller på Örebro kommun, är en av många nöjda användare av tjänsten. Han har under två års tid sparat in cirka 15 miljoner kronor för Örebro kommuns räkning tack vare Inköpsanalys.

Lennart delger gärna sina erfarenheter. Under KOMMEK håller han en särskild programpunkt på Fackmässans scen med rubriken ”E-fakturans dolda potential”. De mässdeltagare som råkade missa framträdandet i dag ges en ny chans i morgon klockan 13.00. Lennarts genomgång tar cirka 25 minuter.
– Många ser elektroniska fakturor som ett annat sätt att använda posten, men den elektroniska fakturan är så mycket mer än bara en leveransmetod, inledde örebroaren och förevisade därefter vad han menade genom att pedagogiskt och lättbegripligt låta åhörarna bekanta sig med tjänsten.

Fredrik Norén, key account manager på InExchange, kan intyga att presentationen tog skruv på allvar.
– Vi upplevde en väldig anstormning till vår monter efter Lennarts föredrag. Det var många kommuner som var intresserade av Inköpsanalysen. De tyckte att det lät oerhört spännande, berättar Fredrik.
– Generellt kan man säga att vi fick många praktiska frågor om tjänsten. Hur kommer man i gång? Hur går det till? Hur snabbt kan det tas i bruk? Ja, den typen av frågor helt enkelt, konstaterar han vidare.

KOMMEK, som arrangeras av Kommunalekonomernas Förening (KEF), Sveriges Kommuner och Landsting, Region Skåne och Malmö Stad, har funnits sedan 1985, men mässan har aldrig varit större. Årets upplaga har lockat 3 000 deltagare – vilket är rekord.
– Och det märks, intygar Fredrik nöjt. Det är mycket folk i korridorerna och montrarna. Jag och mina kollegor är fullt sysselsatta och det är givetvis jätteroligt.
Torsdagen lär bli minst lika intensiv. Uppmärksamheten kring Inköpsanalysen, och det nyfikna surr som tjänsten skapat i Malmömässan, gör InExchanges monter till en given destination.
– Vi ser fram mot morgondagen, det ska bli spännande att träffa såväl befintliga kunder som nya intressenter. Sedan är det alltid trevligt att gå runt på mässan och se sig om. Man kan beteckna det som en slags omvärldsanalys, resonerar Fredrik Norén glatt.

KOMMEK, Malmömässan, torsdag 23 augusti, Fackmässans scen:
13.00–13.25 InExchange
”E-fakturans dolda potential”.
Talare: Lennart Wallin, inköpscontroller, Örebro kommun.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise