En god frukost följt av information om lagkrav och PEPPOL.
InExchange har under en veckas tid turnerat med det konceptet i Sveriges tre största städer.
– Responsen vi fått har verkligen varit positiv. Det har ställts många frågor under föredragen. Det märks att det är ämnen som tas på stort allvar, konstaterar Thommie Karlsson, partner account manager på InExchange.

Lagen om obligatorisk e-faktura vid all offentlig upphandling träder i kraft den 1 april nästa år. Sedan en dryg månad tillbaka måste också landets statliga myndigheter vara anslutna till PEPPOL vilket är en infrastruktur för elektronisk handel och e-inköp. Från 1 april är nämnda myndigheter dessutom skyldiga att skicka e-fakturor enligt standarden PEPPOL BIS Billing.

Men trots att dessa krav verkställs inom närtid, och delvis redan genomförts, är kännedomen inte den bästa. För att öka medvetenheten arrangerade InExchange en informationsturné i form av tre frukostseminarier med start förra onsdagen i Malmö. Dagen därpå var Göteborg nästa anhalt och i tisdags var turen kommen till Stockholm.
Många tog tillfället i akt att starta dagen med nyttigt innehåll.
Både på frukostassietten och via en timslång genomgång.
– Vi bjöd in public och partner och våra största privata kunder. Arrangemanget blev en oerhörd framgång. Vi fick till och med utöka antalet deltagarplatser. Intresset var så pass stort. Helt klart var det mycket uppskattat. Vi planerar faktiskt att göra något liknande igen efter jul och nyår, berättar Leo Agetoft, säljchef på InExchange för just public och partner.

Informationsdelen svarade Henrik Möller för. Han är samtrafiksansvarig på InExchange och ordförande för branschorganisationen NEA:s operatörssamverkan. Redogörelsen från hans sida klargjorde vad som är på gång och vad man bör tänka på.
Thommie Karlsson, partner account manager på InExchange, konstaterar att Möllers vägledning landade rätt och fyllde ett uppdämt behov.
– Samtidigt väcktes ytterligare frågor, menar Thommie och poängterar:
– Jag tror att inte riktigt alla insett hur mycket InExchange kan underlätta för dem. Känslan är att flera hade anmält sig till föredraget just för att kunna komma i kontakt med oss och höra närmare för om våra lösningar.
Thommie lyfter även fram en annan väldigt positiv effekt:
– Det märktes tydligt hur den här typen av möten hjälper till att skapa nya kontakter och att det fördjupar redan knutna kundförbindelser. Samtidigt var ju våra partnerkollegor inbjudna vilket innebar att de träffades sinsemellan. Så det blev ett mycket bra utbyte även för dem.

Text: Per Gustafsson
Foto: Thommie Karlsson och Sofia Almlöf

Läs mer:
Bli redo för obligatorisk e-faktura
Så fungerar PEPPOL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

InExchange rullar på även i utspridd upplaga

test

Gör som InExchange – följ Global Pride

Info med anledning av covid-19

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram