Mitt i vimlet.
Så kan tvådagarskonferensen Offentlig Ekonomi i Uppsala sammanfattas för InExchanges del.
Med en monter mitt i utställarhallen och en uppsjö frågor från deltagarna om e-fakturor, inköpsanalys och Business Intelligence blev InExchange en stark samlingspunkt under det här arrangemanget.

Konferensen Offentlig Ekonomi har hållits under två späckade dagar i Uppsala Konsert & Kongress. Eventet har vänt sig till ekonomer inom offentlig sektor. Här har de haft tillfälle att träffa kollegor inom landets offentliga myndigheter och låtit sig inspireras av föreläsningar och paneldebatter.
Sedan har utställarna varit föremål för deltagarnas intresse. Inte minst InExchange som varit partner till konferensen. Vilket bland annat tog sig uttryck i att InExchanges representanter på plats, de strategiska rådgivarna Sabina Johansen och Denise Mattsson, under torsdagseftermiddagen höll i en programpunkt rubricerad ”Bättre beslutsstöd genom att nyttja e-fakturans dolda potential.”
– Fokus dessa två dagar har tveklöst legat på digitalisering. Det pratar alla om, konstaterar Sabina och Denise.

Dold potential

Duon hänvisar i synnerhet till samtalen de haft med deltagarna som stannat till vid montern och ventilerat sina funderingar. Exempelvis har tjänsten Inköpsanalys väckt tydlig nyfikenhet hos väldigt många.
– De tycker det är intressant hur man kan kombinera data och förstår att e-fakturan innehåller mycket information och att det är en potential som inte utnyttjas, konstaterar Sabina Johansen.
Styrkan med tjänsten Inköpsanalys ligger i det som Sabina framhåller. Precis som sades i rubriken till InExchanges programpunkt öppnas möjligheter för nya beslutsstöd inom hela inköp-till-betalningsprocessen. E-fakturan ger värdefull information ända ned på radnivå.
Värdet i god och överskådlig kontroll går inte att överskatta.

Håkan årets ekonomichef

I det sammanhanget kommer vi osökt in på Håkan Stridsberg, Region Jönköpings Län, som på onsdagskvällen stod i rampljuset under Offentlig Ekonomi-konferensens bankett. Då tilldelades Håkan utmärkelsen ”Guldkronan 2017” vilket enkelt uttryckt betyder att han korades till årets ekonomichef. Priset delades ut i samarbete med Offentliga Affärer och går till en person som åstadkommit synnerlig förbättring av organisationens ekonomi, utmärkt sig för innovativa lösningar och visat gott ledarskap.
Så här löd nomineringen till att Håkan Stridsberg erhöll priset för 2017:
”Håkan har sett till att varje enhet av våra 13 kliniker fått till en handlingsplan för att få en budget i balans, vänt ett stort underskott och hanterat kravet att spara 75 miljoner. Han har fått cheferna på klinikerna att inte bara ta ansvar för sina egna budgetar utan även tycka det är roligt! Cheferna arbetar nu med ett ekonomiskt perspektiv samtidigt som de tar ansvar för att leverera bra vård.”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Okategoriserad

Många studenter nyfikna på InExchange

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram