Så skickar du e-faktura

"Skicka e-faktura" är en uppmaning som man möter allt oftare. Varför det blivit ett allt starkare önskemål, eller till och med krav, är lätt att förstå. Det finns så många fördelar med att skicka eller ta emot e-faktura att det är ett självskrivet alternativ. Inte börjat än? Vägen till att kunna skicka e-fakturor ska vara så enkel som möjligt. Vi på InExchange hjälper er att hitta den lösning som passar er bäst utifrån era behov.
e-faktura e-faktura

Det blir allt vanligare att företag önskar att ta emot eller att själva skicka e-fakturor framför pappersfakturor eller PDF-fakturor – och fördelarna med detta är flera.

Klokt miljöval

Det första, och kanske även det mest uppenbara, är att det miljömässigt är betydligt bättre att skicka sina fakturor elektroniskt. Om fler väljer att skicka, och/eller att ta emot, e-faktura så sparar samhället både på papper och transporter, vilket minskar vår kollektiva miljöpåverkan. 

Sparar tid

Den andra stora fördelen är att man sparar tid. Hanteringen av en e-faktura är betydligt mindre manuell än hanteringen av en pappersfaktura. Du slipper stegen med att skriva ut, kuvertera, frankera och lägga fakturan i brevlådan och mottagaren slipper på sin sida öppna, skanna in, tolka och validera fakturan för att sedan skicka in den i sitt fakturahanteringssystem.
Skickar du en e-faktura får du också generellt sett snabbare betalt då e-fakturan levereras i princip direkt till mottagaren och man slipper således ta in flera dagars leveranstid i beräkningen, vilket man behöver göra om man skickar en pappersfaktura. 

Mindre risk för fel

Sist, men inte minst, minimerar du risken för feltolkningar då fakturan du skickar från ditt system, eller din tjänst, kommer att läsas in med exakt samma information i mottagarens fakturahanteringssystem. På så sätt elimineras risken för att informationen du skickar med i din faktura misstolkas och således även skrivs in på ett felaktigt sätt när den når mottagaren.

InExchange har flera olika lösningar för att även ni ska komma igång med att skicka e-fakturor – både för små, medelstora och större bolag.
Vägen till att kunna skicka e-fakturor ska vara så enkel som möjligt och vi på InExchange hjälper er att hitta den lösning som passar er bäst utifrån era behov. 

DEN HÄR texten ingår i en större samling med artiklar om e-faktura. Här hittar du huvudsidan om E-faktura.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise