2014 Swedol

Swedol miljöpris 2014 Swedol miljöpris 2014

Flera tusentals pappersfakturor är ett minne blott – tack vare Swedols satsning på e-faktura.
– Vi vill inte skicka pappersfakturor längre! Budskapet från Swedol var glasklart. Men för att slippa skicka papper på vägarna krävs att alla kunder kan ta emot elektroniskt.

Swedol initierade ett samarbete med InExchange för att sätta upp tusentals företag som fakturamottagare i InExchange Network, med mål att hela kundstocken skulle kunna ta emot elektroniska fakturor. Idag skickar de 12 000 elektroniska fakturor varje månad.

Den 18 augusti delades årets andra miljöutmärkelse ut från InExchange. Denna gång har Swedol kammat hem en välförtjänt utmärkelse genom att aktivt ha hjälpt tusentals kunder att ta emot fakturor elektroniskt istället för papper.

”Vi är glada att vi kan vara ett gott föredöme för e-faktura. Redan imorgon ska vi träffa ett annat företag som snart kommer igång med e-faktura och berätta om vår resa samt dela med oss av våra kunskaper!” säger Anna-Karin, ansvarig för utgående fakturor på Swedol.

InExchange Miljöpris delades första gången ut i maj 2014. Priset ges till kunder som på ett eller annat sätt har gjort särskilda åtgärder för att minska sin och andras pappersförbrukning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Ragn-Sells_miljöpris Ragn-Sells_miljöpris
Miljöpriset

Ragn-Sells ett viktigt föredöme värt att prisa

En respekterad röst internationellt, men också ett föredöme nationellt gällande hållbarhet och klimat. Där har ni Ragn-Sells som är senaste mottagaren av vårt miljöpris.
Per Gustafsson
Bravida 2022 års vinnare av miljöpriset Bravida 2022 års vinnare av miljöpriset
Miljöpriset

2022 Bravida

Nej till pappers- och PDF-fakturor. Det viktiga miljövalet gjorde Bravida under fjolåret. Nu tilldelas företaget InExchange miljöpris för 2022.
Per Gustafsson
Hantverksdata miljöpris 2021 Hantverksdata miljöpris 2021
Miljöpriset

2021 Hantverksdata

Hantverksdata har i mer än ett decennium fått mängder av sina kunder att fakturera digitalt. Nu belönas insatserna med InExchange miljöpris för 2021.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise