2017 Stena Recycling

Stena Recycling AB är synonymt med återvinning.
Men företaget är också duktigt på att spara papper.
Antalet inkommande e-fakturor har på bara två år skjutit i höjden. Deras ökning imponerar stort. Stena Recycling AB känns därför som en välförtjänt mottagare av InExchange miljöpris för 2017.

InExchange, som arbetar med digital affärskommunikation, instiftade för fyra år sedan sitt särskilda miljöpris. Utmärkelsen delas ut årligen och föräras ett företag som på ett eller annat sätt gjort särskilda åtgärder för att minska sin och andras pappersförbrukning.
I år går miljöpriset till Stena Recycling AB i Göteborg som ökat andelen inkommande e-fakturor i raketfart. Under onsdagen överräcktes diplom och blommor till ekonomichef Ulrika Madeberg samt ekonomiassistenterna Annika Gutenberg och Irene Lund.
– Naturligtvis blir man stolt över utmärkelsen och samtidigt väldigt nöjd. Det känns som en bekräftelse på det jobb som lagts ner, säger Ulrika Madeberg och Annika Gutenberg fyller i:
– Arbetet att minska pappersåtgången ligger också helt rätt för vårt bolag. Vi är ett återvinningsföretag. Att göra detta känns mitt i prick. Det är en naturlig del för oss.

Mårten Köllerström, vd på InExchange, menar att företagets miljöpris blivit en viktig, men även väldigt rolig tradition.
– Detta är en av årets största höjdpunkter för oss. För det tydliggör ett konkret och synbart resultat där vi tillsammans med våra kunder bidragit till ett bättre samhälle, säger Mårten och understryker:
– Vi inte bara delar värderingar med Stena Recycling. Nu har vi ytterligare facit på att företaget verkligen lever som de lär. Genom att lära sig nya rutiner och processer, och sprida detta budskap vidare till sina leverantörer, har de sett till att spara miljö och framför allt visat vägen för andra. Det är mycket imponerande.

Så här låter motiveringen:
”Stena Recyclings strävan att minska miljöpåverkan återspeglas i insatserna att övergå till e-fakturor. På två år har företaget ökat volymen för inkommande e-fakturor med över 600 procent. Genom ett aktivt och kontinuerligt arbete har Stena Recycling visat hur snabbt det går att ställa om till en miljövänlig lösning.”

Bildtext: Stena Recycling erhåller InExchange miljöpris 2017. Priset mottogs på onsdagen av Ulrika Madeberg, Irene Lund och Annika Gutenberg.

Tidigare vinnare av InExchange Miljöpris

2014
Maskinfirma Glaj
Swedol


Skövde
Stockholm

2015
Svevia


Solna

2016
Unident


Falkenberg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Ragn-Sells_miljöpris Ragn-Sells_miljöpris
Miljöpriset

Ragn-Sells ett viktigt föredöme värt att prisa

En respekterad röst internationellt, men också ett föredöme nationellt gällande hållbarhet och klimat. Där har ni Ragn-Sells som är senaste mottagaren av vårt miljöpris.
Per Gustafsson
Bravida 2022 års vinnare av miljöpriset Bravida 2022 års vinnare av miljöpriset
Miljöpriset

2022 Bravida

Nej till pappers- och PDF-fakturor. Det viktiga miljövalet gjorde Bravida under fjolåret. Nu tilldelas företaget InExchange miljöpris för 2022.
Per Gustafsson
Hantverksdata miljöpris 2021 Hantverksdata miljöpris 2021
Miljöpriset

2021 Hantverksdata

Hantverksdata har i mer än ett decennium fått mängder av sina kunder att fakturera digitalt. Nu belönas insatserna med InExchange miljöpris för 2021.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise