2020 Newsec

Fanny Averborg Fanny Averborg

I sin verksamhetsplan för 2020 satte Newsec Property Asset Management som mål att öka andelen e-fakturor för att effektivisera och digitalisera fakturaprocessen och leveransen mot kund.
Resultatet överträffade alla förväntningar. Den svenska förvaltningsverksamheten blev dubbelt så bra på e-fakturor.
Kraftsamlingen betyder också att Newsec uträttat en stor insats för miljön. Så stor att man belönas med InExchange miljöpris för 2020.

Fanny Avergborg och Fredrik Norén Fanny Avergborg och Fredrik Norén
InExchange miljöpris för 2020 går till Newsec. Priset togs emot i veckan av Fanny Averborg, inköpskoordinator på Newsec, och delades ut av Fredrik Norén, key account manager på InExchange. Foto: Leo Agetoft, InExchange

InExchange tillhandahåller digitala tjänster inom affärskommunikation och har sedan 2014 delat ut sitt särskilda miljöpris. Syftet är att premiera företag, organisationer och partners som fokuserar hårt på att övergå till elektroniska fakturaprocesser och därigenom spara papper och även minska miljöavtrycket totalt sett.

I veckan förrättades den åttonde utdelningen av priset. I rådande pandemitider fick ceremonin i Stockholm utföras utomhus. Mottagare var fastighetsbolaget Newsec som representerades av sin inköpskoordinator Fanny Averborg.
– Det känns superkul att få den här uppskattningen. Att öka andelen e-faktura är en prioriterad fråga som engagerat väldigt många av oss i bolaget. Utmärkelsen är ett intyg på det fina jobb som alla inblandade har utfört, säger Fanny Averborg.

Strategiskt arbete

Newsec ökade i fjol antalet mottagna e-fakturor till 197 000 jämfört med 99 000 året innan. Fördubblingen kan förklaras med en klok strategi. Bland annat anlitades två KTH-studenter som extra resurser till projektet. Via ett målinriktat samarbete i organisationen, med fokus på statistik, löpande analyser och uppföljning, nåddes ett mycket fint resultat.
Ett exempel på strategi var att ta fram statistik på vilka av bolagets leverantörer som skickar flest fakturor, men med lägst andel e-fakturor. Utifrån det underlaget kontaktade sedan Newsec aktuella leverantörer för att förankra fakturarutiner, vara behjälpliga i alla typer av frågor och arbeta med kontinuerlig uppföljning.

– Volymökningen vi upplevt är jätterolig. Förhoppningsvis gör det stor skillnad ute i våra uppdrag och även för våra kunder, menar Fanny Averborg.
– Sedan är miljövinsten en fin bonus. Vi har ett starkt miljötänk på Newsec och en särskild hållbarhetsgrupp. Som fastighetsbolag är det kanske främst tekniska delar som tas upp, som sparad energi och så vidare, men arbetet vi nu gjort visar att miljöaspekterna också är av vikt inom den ekonomiska förvaltningen. Det går att åstadkomma positiva förändringar för miljön även här. Därför känns den här insatsen väldigt bra

Imponerande engagemang

Anders Jonsson, vd på InExchange, gratulerar de nykorade pristagarna.
– Det är fantastiskt roligt att Newsec tagit dessa grepp och är så engagerade. Arbetet stämmer väl överens med deras mål vad gäller hållbarhet och minskad miljöpåverkan och ligger i linje med våra ambitioner på samma områden, konstaterar Anders.

Här är motiveringen till att Newsec får InExchange miljöpris 2020:
"Via spännande grepp och ett enastående lagarbete har Newsec utfört viktiga insatser för miljön. Dels har mängden inkommande e-fakturor rusat i höjden och dels har leverantörerna påmints om att e-fakturor innebär mindre miljöpåverkan. Kreativiteten och hängivenheten som visats för att spara på jordens naturresurser gör Newsec till värdig mottagare av InExchange Miljöpris för 2020".

Tidigare mottagare av InExchange miljöpris:
2014 (2 utdelningar): Maskinfirma Glaj, Skövde, Swedol, Stockholm, 2015: Svevia, Solna, 2016: Unident, Falkenberg, 2017: Stena Recycling, Göteborg, 2018: Varbergs kommun, 2019: Språkservice, Malmö.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Ragn-Sells_miljöpris Ragn-Sells_miljöpris
Miljöpriset

Ragn-Sells ett viktigt föredöme värt att prisa

En respekterad röst internationellt, men också ett föredöme nationellt gällande hållbarhet och klimat. Där har ni Ragn-Sells som är senaste mottagaren av vårt miljöpris.
Per Gustafsson
Bravida 2022 års vinnare av miljöpriset Bravida 2022 års vinnare av miljöpriset
Miljöpriset

2022 Bravida

Nej till pappers- och PDF-fakturor. Det viktiga miljövalet gjorde Bravida under fjolåret. Nu tilldelas företaget InExchange miljöpris för 2022.
Per Gustafsson
Hantverksdata miljöpris 2021 Hantverksdata miljöpris 2021
Miljöpriset

2021 Hantverksdata

Hantverksdata har i mer än ett decennium fått mängder av sina kunder att fakturera digitalt. Nu belönas insatserna med InExchange miljöpris för 2021.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise