Musikhjälpen samlar i år in pengar till förmån för varje människas rätt till hälso- och sjukvård.
En av insamlingsbössorna har startats av InExchange.
För att ge insamlingen extra skjuts lovade avdelningscheferna Niklas Andersson och Simon Strandell att kuta uppför Billingen. När klockan slog 12 denna regniga måndag infriade duon sitt löfte.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits sedan 2008. Under veckan som gick direktsände P3 och SVT/SVT Play totalt 144 timmar för att tillsammans med Radiohjälpen generera medel – via insamlingar och allehanda arrangemang – till förmån för temat: ingen människa ska lämnas utan vård.
Knappt 4000 insamlingsbössor har startats för årets ändamål. InExchange, som är ett Skövdeföretag med inriktning på datadriven affärskommunikation, brukar engagera sig i Musikhjälpens lovvärda insamlingar. I skrivande stund är insamlingsbössan, som InExchange startat, uppe i 7 300 kronor. Beloppet kommer att bli minst 14 600 kronor eftersom företaget dubblar summan som de anställda samlat in. Även om Musikhjälpenveckan är över finns det dessutom möjlighet att sätta in pengar i de digitala bössorna till och med den 31 december.

För att accelerera insamlingstakten har flera medarbetare på InExchange bidragit med idéer som i sin tur omsatts i välkomna pengar. Det har exempelvis auktionerats ut teckningar och smycken och det har färgats skägg och ögonbryn. Till och med en medioker stjärngossestrut krängdes iväg för några hundralappar.
Och så var det detta med löpningen.
Niklas Andersson och Simon Strandell, som är chefer för produkt- respektive säljavdelningen, lovade att ta sig an den respektingivande stigningen uppför berget Billingen – som Skövde ligger vid – iförda luciaklänningar om kollegorna samlade in mer än 5 000 kronor.
Det senare visade sig vara en baggis.
Men även löpningen blev en enkel historia.
– Det är klart man ställer upp, hojtade grabbarna innan de påbörjade sin språngmarsch.

För den lokalt oinvigde kan vi avslöja att det aktuella spåret, som benämns Strupen, är 1 320 meter långt, har en höjdskillnad på 132 meter och en stigning på 10 procent i snitt. Det är en jobbig vandring utmed slalombacken som avskräcker (vanligtvis), men också lockar (mer sällan). Det är här kommunens elitlag i handboll, IFK Skövde och Skövde HF, ibland genomför sin fakirträning på försäsongen.
Radarteamet från InExchange sprang på 6.03. En imponerande tid. IFK Skövde Friidrott arrangerar Strupen Upp (pandemifria år vill säga). Då startar löparna något längre ner i backen än vad måndagens hjältar gjorde. Rekordet är lika med 5.19 satt 2009 av Dan Moberg, IFK Skövde.
Niklas och Simon fixade alltså utmaningen med den äran.
Vi säger tusen och åter tusen tack å Musikhjälpens vägnar.

Målgång för Niklas och Simon

Niklas Andersson och Simon Strandell efter fullbordat värv.
Foto: Daniel Stomberg, InExchange

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

I Fokus

Här är vårt radarpar i kundservice

Har ni som kund behov att kontakta InExchange är det hos kundservice ni hamnar först. Där träffar ni antingen Annika eller Annelie vilka bildar en suverän serviceenhet ihop.
I Fokus

Mindre matsvinn och socialt stöd i samma koncept

InExchange väljer att stötta föreningen Ätbart som omfördelar livsmedel så att matsvinnet minskar och att varorna når socioekonomiskt utsatta i stället.
I Fokus

Viktiga insatser för att göra skillnad

InExchange har en tydlig policy när det handlar om att ekonomiskt stötta evenemang och organisationer. Vi som företag vill göra skillnad för dem som behöver hjälpen mest.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram