Emma ska i sommar belysa hur vi kan växa!

Emma Joelsson Emma Joelsson

Den här sommaren kommer InExchange att kartläggas lite extra av en extern resurs som vi vill hälsa hjärtligt välkommen. Emma Joelsson, som är student på Linköpings universitet, ska under åtta veckor analysera vårt företag och titta strategiskt på hur vi kan expandera.
Projektet sker inom ramarna för Visma Summer Internship.
– Det känns väldigt kul att få den här möjligheten, säger Emma som drar igång arbetet om en vecka.

Först och främst vill ni givetvis veta vad Vismas Summer Internship är för någonting. Vi överlåter ordet till Emma så får hon förklara närmare.
– Visma Summer Internship är ett program där man som studerande, inom antingen business management eller data-IT, kan söka för att testa hur det är att vara projektledare för ett strategiskt projekt. Det var också därför jag sökte. Jag är väldigt intresserad av business management. Jag ser detta som en jättebra chans att få lära mig mycket om den typen av projekt och om själva projektledarrollen.
I Emmas fall hjälpte det till att hon hade viss kännedom om Visma i förväg. När koncernen lade ut att man sökte kandidater till sommarens Internship var hon på tå. Hon hade sett vad tidigare års deltagare berättat, hur kul de hade haft och vilka värdefulla erfarenheter som de fått.
– Vismas Internship är för personer som har ett eller två år kvar på sin utbildning, förtydligar Emma och påpekar gällande läget för egen del:
– Jag pluggar fortfarande på Linköpings universitet. Jag har läst till civilingenjör i design- och produktutveckling vilket egentligen är mer inom maskinteknik. Sedan läser jag nu en master inom business management. Det är därför jag är positionerad i Linköping, men jag är egentligen från Norrköping.

Erfarenhet av liknande projekt

Går vi in på uppgiften knuten till InExchange, som ingår i Vismas stora koncern, handlar det om att analysera och strategiskt fastställa hur vi som företag kan fortsätta vår spännande tillväxt.
– Självklart vore det roligt att kanske få bidra med insikter som InExchange får användning av, säger Emma med viss försiktighet.
Så kan det bli utan tvekan. Även om Emma inte känner till InExchange i speciellt stor utsträckning har hon betydelsefull rutin kopplad till sammanhanget.
– Jag har jobbat ganska mycket genom studentengagemang och likaså i projekt mot olika företag. Projekt som ändå liknar det här jobbet ganska mycket skulle jag säga. Till exempel olika strategiska projekt som go-to-market och allmänna kundundersökningar, förklarar hon och utvecklar:
– Jag har även erfarenhet av andra sommarprojekt. Exempelvis för Linköpings universitets företagsinkubator LEAD där jag också fick lära mig mycket om strategiska projekt. Viss erfarenhet har jag allt, men jag vill lära mig mycket mer. Det är därför det är så kul att få den här möjligheten.
Vad är det som gör tillväxt och strategi så spännande i dina ögon?
– Jag vill påstå att det i hög grad handlar om problemlösning. För att utföra ett grundligt strategiskt arbete måste man verkligen sätta sig in i den typen av bransch och företag man jobbar med och det tycker jag om. Det är kul att leta upp information, att exempelvis prata med potentiella kunder och därefter göra analysarbetet och dra slutsatser utifrån det. Sedan är det också roligt att i nästa steg presentera dessa slutsatser och förslag och kanske få den aktuella uppdragsgivaren att använda och applicera någon eller flera delar av det som lagts fram.
Emma funderar i någon sekund och tillägger:
– Så det är väl det jag gillar, att det är en problemlösning i form av en process där man får lära sig mycket under resans gång. 

Kreativ själ som älskar djur

Emma kommer att arbeta med InExchange-projektet från Vismas kontor i Stockholm. Om det blir Skövde och Östersund i sommar, där InExchange har sin verksamhet centrerad, återstår att se. Det vore trevligt, menar Emma, men vår huvudstad lockar den också.
– Jag har jobbat lite grann i Stockholm. Det ska bli kul att vara där. Jag tycker om Stockholm som stad, säger hon glatt.
Allra sist; mitt i allt snack om strategier och Summer Internship har vi faktiskt glömt att presentera Emma. Det tar vi nu. Bättre sent än aldrig.
– Jag fyller 24 i år och kommer från Norrköping från början. På fritiden tycker jag om att måla och pyssla med olika projekt hemma. Jag gillar att vara kreativ. Sedan är jag en väldigt stor djurälskare. Jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med djur. Jag har två små kaniner hemma, som heter Herman och Heli, som jag gärna ägnar mig åt så mycket som möjligt, avslutar vår sommarförstärkning.  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Skatteverket på EFH-mässan Skatteverket på EFH-mässan
I Fokus

Skatteverket: E-fakturan motverkar bedrägerier

E-faktura och transaktionsbaserad rapportering bekämpar ekonomisk brottslighet. Det menar Skatteverket som i ett föredrag på EFH pläderade för obligatorisk e-fakturering.
Per Gustafsson
Nya medarbetare_InExchange Nya medarbetare_InExchange
I Fokus

Våra nytillskott gillar trivseln och gemenskapen

”Roligt, lärorikt och trivsamt”. Det är intrycken som dominerar när vi frågar våra senaste rekryteringar hur de upplever att jobba på InExchange.
Per Gustafsson
I Fokus

Ett steg som förädlar kontakten med kunderna

Supporten på InExchange har tack vare den nya bolagsbildningen förvandlats till servicedesk. ”Vi har fått större resurser och kan jobba mer proaktivt” säger Lars Andersson.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise