Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Högskolan i Skövde, dess studentkår och Skaraborgs privata och offentliga arbetsgivare förenas varje år på Karriärmässan Framtid.
Det är en dynamisk träffpunkt uppskattad av alla inblandade. 40 år efter tillkomsten drar evenemanget fortfarande till sig mängder med utställare.
– Det är jättekul att träffa studenterna och berätta vad vi är för företag, framhåller Jenny Brian, HR-chef på InExchange.

 

Karriärmässan Framtid på Högskolan i Skövde firade den här torsdagen 40-årsjubileum. Arrangemanget etablerades 1984 och organiseras av Studentkåren i Skövde. Syftet vid starten för 40 år sedan var exakt det samma som nu: att vara en mötesplats för studenter och näringsliv. Genom utbytet bildas en symbios inom vilken det skapas kontakter som många gånger leder till examensarbeten, praktikplatser, sommarvikariat och till och med tillsvidareanställningar.
– Ja, det är otroligt mycket värt att vi har den här utbildningsplatsen nära oss, intygar Jenny Brian och pekar på några positiva effekter som det akademiska sätet väcker:
– Det är inte bara studenter från Skövde som går på högskolan. Upptagningsområdet är långt större än så. Tack vare mässor som denna kan vi presentera de framtidsmöjligheter och karriärvägar som finns i Skövde och på så sätt locka unga utifrån att stanna i kommunen.
– I vårt fall stannar dessutom inte chanserna vid Skövde. Vi finns på flera orter som Östersund och Stockholm och har Göteborg på nära håll. Geografiskt sett är det inget som begränsar oss, poängterar hon.   

Stort engagemang

Precis som tidigare år var det tätt med studenter som dirigerade sig fram mellan montrarna. Känslan man fick i vimlet är att Karriärmässan Framtid inte bara slagit vakt om sin position utan fortsatt att utvecklas och växa i format. Nu var det hela 68 utställare som närvarade. Tillsammans fyllde dessa företrädare från privat och offentlig sektor två våningsplan i G-huset.
På ytan där InExchange hade placerats var det härlig aktivitet. En stor skara medarbetare från företaget delade på bemanningen under dagen. Många har ett förflutet på högskolan och vet av egen erfarenhet hur man resonerar som student.
– Det har känts riktigt kul att möta engagemanget och viljan att ställa upp som våra medarbetare visat. Det är med stolthet som de berättat om vårt företag och förutsättningarna som erbjuds hos oss. De har verkligen varit jättebra ambassadörer för vår verksamhet, tycker Jenny och betonar att samvaron sinsemellan också är värdefull. I och med att representanterna i montern har sin vardag på olika avdelningar är det sällan man får så rikligt med tid tillsammans som den här typen av arrangemang bjuder på.
Mässan är främst ett employer branding-uppdrag, men skapar samtidigt viktig teambuilding som tacksam synergi.

Vill du jobba hos oss?

InExchange erbjuder med jämna mellanrum lediga alternativt nytillkomna tjänster i olika roller och yrkeskategorier. Vi har utvecklare, UX-designers, ekonomer, säljare, supportmedarbetare och så vidare. Tjänsterna har dessutom en sak gemensamt: de är framtidsinriktade och äger stort miljövärde. Våra digitala ekonomifunktioner är en viktig faktor i arbetet för ökad hållbarhet.
Passa på att spana in och rent av registrera dig på https://jobs.inexchange.se

Där utannonserar vi på InExchange de tjänster vi vill bemanna med nya spännande krafter. Du kanske själv är en av dessa?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson
Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise