Det blir inga Prideparader i år till följd av coronaviruset.
Men precis som kärleken hittar budskapet om allas lika värde alltid nya vägar.
På lördag (27 juni) hålls den livestreamade festivalen Global Pride 2020. InExchange är en trogen Pride-partner och stöttar helhjärtat det här världsomspännande arrangemanget.
– Det handlar om inkludering och ömsesidig respekt för varandra. Alla ska få vara den man är, menar Jenny Brian, HR-chef på InExchange.

Den fantastiska manifestationen Skövde Pridefestival har satts på stand by-läge liksom väldigt mycket annat under pågående covid-19-epidemi. Naturligtvis är det rätt att vänta tills pandemin är över, men det känns ofrånkomligen lite tomt. InExchange har varit huvudsponsor till paraden ända sedan den instiftades 2015. Vi vet vilken fest det är och framför allt hur viktigt det är att ta ställning och motverka alla former av diskriminering.

Styrkan hos Pride är dock så stor att den blommar upp på andra sätt.
När coronan omöjliggör sedvanliga aktiviteter får man hitta alternativa lösningar och på lördag (27 juni) realiseras exakt en sådan fantastisk idé.
Då arrangeras online-eventet Global Pride 2020 och det sker under parollen ”Existera. Envisas. Stå emot”.
– Jag tycker att det är ett härligt initiativ. Att genomföra en digital dag som sätter de här frågorna i centrum känns riktigt positivt. Det blir lite kompensation för att den ordinarie paraden inte kan hållas i år. Det ska bli spännande att följa detta hemifrån, säger Jenny Brian, HR-chef på InExchange, men betonar på samma gång:
– Ämnet är så viktigt att det aldrig får stanna vid en dags uppmärksamhet. Inkludering och allas lika rätt, oavsett kön, etnicitet, hudfärg, religion eller sexuell läggning, är något som bör finnas med i tankarna varje dag i allt man gör.

InExchange arbetar i exakt den andan. Att vara partner till Pride Skaraborg är en självklarhet i och med att vi delar samma värderingar och vill verka aktivt för allas lika värde, delaktighet, gemenskap och trygghet.
– Det här är frågor som alltid behöver lyftas upp. Därför är det bra att man tar tillvara på varje möjlighet som finns. Lördagens Global Pride är ett föredömligt exempel. Man ser i samhället att det existerar negativa normer och strukturer som är rotade sedan länge. De behöver luckras upp. Genom att samla hela världen på nätet skapas en enastående rörelse som visar hur många vi är som står upp för allas lika värde, säger Jenny Brian.

Allt om Global Pride 2020: https://www.globalpride2020.org/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Okategoriserad

Många studenter nyfikna på InExchange

Okategoriserad

Framtid 2020 på Högskolan i Skövde

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram