Gör som InExchange – följ Global Pride

Det blir inga Prideparader i år till följd av coronaviruset.
Men precis som kärleken hittar budskapet om allas lika värde alltid nya vägar.
På lördag (27 juni) hålls den livestreamade festivalen Global Pride 2020. InExchange är en trogen Pride-partner och stöttar helhjärtat det här världsomspännande arrangemanget.
– Det handlar om inkludering och ömsesidig respekt för varandra. Alla ska få vara den man är, menar Jenny Brian, HR-chef på InExchange.

Den fantastiska manifestationen Skövde Pridefestival har satts på stand by-läge liksom väldigt mycket annat under pågående covid-19-epidemi. Naturligtvis är det rätt att vänta tills pandemin är över, men det känns ofrånkomligen lite tomt. InExchange har varit huvudsponsor till paraden ända sedan den instiftades 2015. Vi vet vilken fest det är och framför allt hur viktigt det är att ta ställning och motverka alla former av diskriminering.

Styrkan hos Pride är dock så stor att den blommar upp på andra sätt.
När coronan omöjliggör sedvanliga aktiviteter får man hitta alternativa lösningar och på lördag (27 juni) realiseras exakt en sådan fantastisk idé.
Då arrangeras online-eventet Global Pride 2020 och det sker under parollen ”Existera. Envisas. Stå emot”.
– Jag tycker att det är ett härligt initiativ. Att genomföra en digital dag som sätter de här frågorna i centrum känns riktigt positivt. Det blir lite kompensation för att den ordinarie paraden inte kan hållas i år. Det ska bli spännande att följa detta hemifrån, säger Jenny Brian, HR-chef på InExchange, men betonar på samma gång:
– Ämnet är så viktigt att det aldrig får stanna vid en dags uppmärksamhet. Inkludering och allas lika rätt, oavsett kön, etnicitet, hudfärg, religion eller sexuell läggning, är något som bör finnas med i tankarna varje dag i allt man gör.

InExchange arbetar i exakt den andan. Att vara partner till Pride Skaraborg är en självklarhet i och med att vi delar samma värderingar och vill verka aktivt för allas lika värde, delaktighet, gemenskap och trygghet.
– Det här är frågor som alltid behöver lyftas upp. Därför är det bra att man tar tillvara på varje möjlighet som finns. Lördagens Global Pride är ett föredömligt exempel. Man ser i samhället att det existerar negativa normer och strukturer som är rotade sedan länge. De behöver luckras upp. Genom att samla hela världen på nätet skapas en enastående rörelse som visar hur många vi är som står upp för allas lika värde, säger Jenny Brian.

Allt om Global Pride 2020: https://www.globalpride2020.org/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise