Föreningsidén grunden för nytt samarbete

PadelGlädje PadelGlädje

Padel ska vara till för alla åldrar. Från barn med massor av spring i benen till rutinerade veteraner med smak på trivsam motion.
Det är policyn hos PadelGlädje som kommande helg inviger sin hall i Skultorp.
– Vi uppskattar det synsättet. Genom att PadelGlädje startar en förening för den breda massan känns det som en verksamhet vi gärna stöttar. Det är därför vi går in som samarbetspartner till dem, förklarar Jenny Brian, HR-chef på InExchange.

Samarbetet mellan InExchange och nystartade PadelGlädje sträcker sig initialt ett år framåt. Precis som Jenny säger är det inriktningen hos PadelGlädje som tilltalar InExchange. Skulle det varit en padeletablering konstruerad som en ren affärsrörelse hade den här överenskommelsen inte blivit av.
Men detta handlar i stället om en föreningsmodell.
– Och då tycker vi att det är intressant. I synnerhet som man kommer att satsa väldigt målmedvetet på barn och ungdomar. Vi anser att det är viktigt. Det är lovvärt att PadelGlädje vill värna ungdomsidrotten. Det skiljer dem åt från många andra hallar, säger Jenny Brian.

Föreningslivet är grunden

Initiativet till PadelGlädje har tagits av vännerna Daniel Andersson, David Lundh och Johan Nyberg. Tillsammans har trion även startat Skövde Padelklubb.
– Vi är tre ägare som i grund och botten älskar sport överlag. Vi känner att vi vill göra padeln till en “riktig” sport. Med “riktig” avser vi en sport med fotfäste i alla åldrar och med en verksamhet som innefattar barn- och ungdomsgrupper, seriespel och motion. För att nå dit behövs enligt vår mening ett föreningsliv i grunden. Det är en förutsättning för att driva sporten framåt, säger David Lundh.

Nybyggd hall

Centrum för PadelGlädje är en helt ny hall, på 1800 kvadratmeter, uppförd på industriområdet i norra Skultorp. Hallen hyser fem dubbelbanor och en singelbana. Det är här som Skövde Padelklubb kommer att vara stationerad.
Första bollen slås senare i veckan, men perspektivet är betydligt längre än någon säsong eller två.
– Varför föreningsupplägget är så viktigt för oss är kopplat till detta med barn och ungdomar. Vi vill ge de yngre chansen till ytterligare en kul aktivitet och till så bra förutsättningar som möjligt, framhåller David Lundh och påpekar:
– Det känns dessutom extra angeläget utifrån dagens perspektiv med mycket Ipads, mobiler och datorspel. Stillasittandet behöver mixas med aktiviteter och vi vet vad sport och motion gör för kroppen. Det känns jättebra så sett att göra den här satsningen.

Friskvårdsaktivitet

Men självklart finns förstås alla åldrar med i bilden. Padeln upplevde en explosion intressemässigt och även om nyhetens behag lagt sig är det många som fastnat för den här racketdisciplinen för gott verkar det som.
– Vi har ett gäng anställda som tycker väldigt mycket om att spela. Jag törs påstå att minst ett 15-tal hos oss spelar regelbundet. Vårt engagemang i PadelGlädje bottnar således i friskvård också. Vi vill att vår personal ska må bra och uppmuntrar på olika sätt till fysiska aktiviteter, förklarar Jenny Brian på InExchange.

PadelGlädje öppnar hallen på fredag (2 december) för allmänheten och det följs under lördag och söndag av en inspelningsturnering där 70 dubbellag är anmälda. Det blir med andra ord en rungande start med 140 spelare i farten.

Tyckte ni om den här artikeln? Vill ni läsa mer om InExchange, om vår bransch i stort och om sådant som berör vårt utbud av tjänster? Prenumerera på vårt nyhetsbrev HÄR.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

I Fokus

Ett steg som förädlar kontakten med kunderna

Supporten på InExchange har tack vare den nya bolagsbildningen förvandlats till servicedesk. ”Vi har fått större resurser och kan jobba mer proaktivt” säger Lars Andersson.
Per Gustafsson
Nadja Sjöström och Richard Olfwenstam. Nadja Sjöström och Richard Olfwenstam.
I Fokus

Resan har startat på plats och på håll

Det jobbas friskt i det nya bolaget och byggs upp en äkta teamkänsla. Account manager Nadja Sjöström strålade i veckan samman med övriga Commercial i Skövde.
Per Gustafsson
I Fokus

God Jul & Gott Nytt År

Vi på InExchange önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt år!
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise