Friskvård när den är som bäst

Marie Lindholm Marie Lindholm

Ett fåtal steg från InExchange huvudkontor i Skövde – i samma byggnad rentav – hörs det vid lunchtid varje fredag ivriga hejarop. Stämman tillhör Marie Lindholm när hon som instruktör uppmuntrar deltagarna på träningspasset hon håller i.
Syftet är givet. Det handlar om att röra på sig och må bra. Ändamålet stöttas helhjärtat av InExchange. Träningen under Maries ledning är friskvård när den är som bäst!

Ett fåtal steg från InExchange huvudkontor i Skövde – i samma byggnad rentav – hörs det vid lunchtid varje fredag ivriga hejarop. Stämman tillhör Marie Lindholm när hon som instruktör uppmuntrar deltagarna på träningspasset hon håller i.
Syftet är givet. Det handlar om att röra på sig och må bra. Ändamålet stöttas helhjärtat av InExchange. Träningen under Maries ledning är friskvård när den är som bäst!

Marie Lindholm arbetar på ekonomiavdelningen på InExchange. Hon är glad och tacksam över att företaget erbjuder personalen svängrum att använda viss arbetstid till olika hälsofrämjande aktiviteter. Exempelvis Maries 45 minuter långa cirkelträning.
– Ja, det är jättebra att vi ges möjlighet att ta hand om kroppen och det egna välbefinnandet. Det är bara att hänvisa till sig själv. Går det ett litet tag utan träning märker jag med en gång att jag blir tröttare och orkar mindre, konstaterar hon. 

"Om vi som jobbar här
mår bra, så mår vi
bra som företag"

Anders Jonsson, vd, InExchange

Anders Jonsson, vd för InExchange, har i tidigare sammanhang belyst varför friskvården har hög prioritet. Förklaringen lyder så här: “Om vi som jobbar här mår bra så mår vi även bra som företag”. Filosofin kan inte gärna bli tydligare.
Viljan att utnyttja ställda förutsättningar är glädjande nog stor. Gymmet är välbefolkat när Maries veckoövning står på programmet. Vissa gånger har gruppen varit så stor som 20 personer. Träningsformen Marie tillämpar kallas tabata. Enkelt förklarat är det korta intervallövningar uppdelade på stationer. Träningen är explosiv till karaktären, men alla deltar utifrån sina egna premisser.
– Precis. Varje station är anpassad till individens träningsstatus. Huvudsaken är att personen får ut maximalt av varje moment. Jag har ett litet öga på deltagarna just för att övningarna ska bli rätt för var och en, förklarar Marie.

En stor anledning till att tabatan blivit så populär är Maries outtröttliga engagemang. Att förbereda passen, ställa i ordning stationerna och vara pådrivande inspiration under övningarna är ett jobb hon gör helt ideellt. Träningsådran är urstark. Marie spelade handboll i många år och blev därefter kvar i samma miljö som tränare för dotterns årskull. Sedan blev det ytterligare några aktiva år när hon och några andra i hennes egen spelargeneration bildade ett “old girls-lag” och deltog i trim-SM.
Sett till den bakgrunden var det bara naturligt att blickarna vändes mot Marie när dåvarande Gothia Science Park – i dag Science Park Skövde – bestämde sig för att bilda en idrottsförening och utrusta företagsparken med ett gym.
– Vi hade ett möte i samband med att gymmet skulle öppnas. Då diskuterades möjligheten att öka värdet i att ha en egen träningslokal genom att inrätta en återkommande aktivitet. Exempelvis ett gympass i veckan. Då sa jag: “det kan jag ta hand om”. Jag är ju ingen utbildad instruktör, men det bekymrade mig inte. “Hur svårt kan det vara” tänkte jag.

"Alla uppskattande
kommentarer jag får
peppar mig också!"

Marie Lindholm, tabatainstruktör varje fredag

Det har gått några år sedan dess. Marie har bytt arbetsgivare. Från Science Parks kommunala bolag till InExchange. Men hennes glada tillrop på tabatan ekar lika hängivet fortfarande. Hon leder träningen vecka ut och vecka in (undantaget semesterperioden och jul- och nyårsuppehållet) och har värdefull back up i Johan Lindblad och Malin Danielsson om hon får förhinder.
Vad känner du att du får tillbaka för allt jobb du lägger ner?
– Främst är det alla glada kommentarer. Typ “vilken grym träning”, “otroligt bra pass”, “jag är helt slutkörd!” och så vidare. Uppskattningen, i form av ryggdunkningar och positiva inlägg i chattprogrammet Slack, är härlig. Det peppar mig också.
Tabatan har blivit en omistlig del i vardagen på InExchange. Det är kort och gott en nyttig kick off inför helgen. Det har till och med myntats en slogan som anspelar på det sistnämnda: fredagsfys före fredagsmys!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

I Fokus

Ett steg som förädlar kontakten med kunderna

Supporten på InExchange har tack vare den nya bolagsbildningen förvandlats till servicedesk. ”Vi har fått större resurser och kan jobba mer proaktivt” säger Lars Andersson.
Per Gustafsson
Nadja Sjöström och Richard Olfwenstam. Nadja Sjöström och Richard Olfwenstam.
I Fokus

Resan har startat på plats och på håll

Det jobbas friskt i det nya bolaget och byggs upp en äkta teamkänsla. Account manager Nadja Sjöström strålade i veckan samman med övriga Commercial i Skövde.
Per Gustafsson
I Fokus

God Jul & Gott Nytt År

Vi på InExchange önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt år!
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise