Här är vårt radarpar i kundservice

Kundservice InExchange

Har du en fråga på hjärtat och ringer InExchange är det kundservice som svarar.
Där sitter Annika Johansson och Annelie Åkesson.
Det är ett riktigt radarpar vill vi lova. Om Annika händelsevis går bet på ett svar sitter Annelie ofta på rätt besked. Eller vice versa. Duon bildar en idealisk serviceenhet.
Eller som de själva beskriver sitt tvåmannateam – The perfect match!

– Jo, så är det. Vi är väldigt olika jag och Annika. Det gör att vi kompletterar varandra så bra. Annika är detektiven. Hon grottar ner sig i ärenden och ger sig inte förrän hon kommit fram till en lösning. Jag är mer pang på. Typ: “Nu kör vi!”. Är det lite rakare puckar brukar jag komma bäst till min rätt, menar Annelie.
– Vi funkar jättebra ihop. Vi är lika men olika, instämmer Annika snabbt och ödslar ingen betänketid när vi undrar vad hon uppskattar allra mest hos sin kollega:
– Det bästa med Annelie är hennes positiva energi. Hon får mig att dra på lite extra om jag råkat dyka för djupt i en fråga. “Släpp det nu” säger Annelie vilket är bra. Det gör att vi totalt sett blir effektivare.
Annelies omdöme om Annika är lika varmt och generöst: 
– Annika är omtänksam, noggrann och snäll. Vi har roligt tillsammans. 

Kundkontakt duons specialitet

Deras breda erfarenhet gällande kundbaserade yrken har också betydelse förstås. Annelie var expedit i klädbutik i tio år och har arbetat på säljsidan både på en gummiverkstad och inom urteknik. Även Annika har en bakgrund som inneburit tät kundkontakt.
– Jag har jobbat mycket inom hotell och restaurang och inom servicebranschen överhuvudtaget genom hela livet, konstaterar hon.
Med andra ord: det är vana och rutinerade personer ni möter i InExchange kundservice.
Hur brukar kunderna vara som ringer?
– De är oftast väldigt tacksamma över att få hjälp. Vi får väldigt många glada kunder när vi hjälpt dem vidare. Så det är jätteroligt. Visst, någon enstaka kan vara lite butter, men det är förhållandevis få sett till antalet som ringer, menar Annelie.

Rolig och omväxlande mix

Och hur olika Annelie och Annika än må vara som personer så har duon samma uppfattning beträffande vad som är det roligaste med jobbet.
– Det är väldigt omväxlande och det tycker jag är kul, säger Annelie och Annikas svar är snudd på identiskt:
– Jag gillar att det är så varierat. Det är allt från ärenden som gör att man får vara något av detektiv till att vägleda folk som enbart är lite osäkra. Det är roligt att det är så blandat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

I Fokus

Ökad digitalisering om alla hjälps åt

”Det jag skickar elektroniskt ska någon annan kunna ta emot elektroniskt”. NEA framhåller hur viktigt det är att samverka.
I Fokus

CFO-enkät: detta är bäst med automation

Sveriges ekonomichefer vill automatisera fakturaflödet. Det bekräftar en undersökning gjord av Novus. Fortfarande läggs mycket tid på pappersfakturor.
I Fokus

Hur, när och varför undersökningen är gjord

Alla verkar ense om att framtidens ekonomiavdelningar ska utnyttja fördelarna med att digitalisera, men många dröjer med att ta steget över till elektronisk fakturering.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise