Kombinationen Peppol och NEA eRegister ger större räckvidd

Nu är det öppet för alla – Sverige första nationella register för elektroniska adresser. Vi syftar på NEA eRegister som nyligen lanserades som publik sajt.
Alla kunder till InExchange, vilka redan har en kostnadsfri anslutning till Peppols nätverk, utrustas på så vis med en kontaktyta till. 
Möjligheterna att utöka sin volym med elektroniska dokument blir därmed ännu bättre.

För att kunna kommunicera elektroniskt, system till system, behöver man en elektronisk adress. I NEA eRegister hittar man elektroniska adresser till både mottagare och avsändare i Sverige. Registret är skapat av operatörernas intresseorganisation NEA (Nätverket för Elektroniska Affärer). Det innehåller främst elektroniska adresser som avser e-faktura, men det innefattar även elektroniska adresser för kataloger, order, ordersvar, leveransaviseringar med mera.

Blir ett extra plus för våra kunder

För kunder till InExchange blir NEA eRegister ytterligare ett fritt tillbehör som ökar synligheten. Eftersom Peppol redan är säkrad för våra kunder  – accesspunkten till det nätverket har man som bekant via InExchange utan kostnad – utvidgas den elektroniska arenan. 
– Den kombinerade kraften av Peppol och NEA gör att våra kunder får ännu större räckvidd för sina elektroniska dokument, konstaterar Henrik Möller, samtrafikansvarig på InExchange och ordförande i NEA:s arbetsgrupp för operatörsamverkan.
Henrik förklarar vidare:
– Vi publicerar automatiskt våra kunder i NEA eRegister. Vi gör det eftersom det underlättar för deras kunder och leverantörer, som använder andra operatörer, att hitta adresser och möjligheter för att utbyta e-dokument.   
– Som kund hos InExchange behöver man inte hålla reda på sådant utan kan enkelt hänvisa till registret. Man slipper trista blanketter som ska fyllas i och mejlas. Det jobbet kan man ta adjö av för gott. 

InExchange aktiv operatör i genomförandet

Arbetet med att ta fram ett register har pågått under många år inom NEA:s nämnda operatörssamverkan där Henrik Möller således är ordförande. Med det arbetet som gedigen grund intensifierades planerna 2020 när aktiebolaget NEA eRegister AB skapades som ett servicebolag till NEA tack vare hjälp och finansiering från de medverkande operatörerna.
Det är i synnerhet 14 operatörer inom organisationen som dragit ett extra tungt lass för att registret skulle komma på plats. InExchange är ett av dessa företag. 
Från NEA:s sida bär man på stora förhoppningar om att registret blir ett uppskattat instrument för alla aktörer som vill utveckla sin digitala affärskommunikation. I dagsläget finns det ungefär en kvarts miljon adresser i registret.

Här kommer du till registret: NEA eRegister
Läs även: NEA etablerer öppet register för e-adresser

NEA (Nätverket för Elektroniska Affärer) är en ideell, medlemsstyrd intresseorganisation utan vinstintresse. NEA erbjuder en neutral och oberoende mötesplats för alla som är intresserade av eller verksamma inom e-affärer.Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Europeiska e-fakturanyheter Europeiska e-fakturanyheter
Omvärld

Häng med i nyhetssvepet om e-faktura i Europa

E-fakturan vinner fortsatt mark i Europa. Här tar vi upp några dagsaktuella nyheter på området. Vi kan även berätta om en eventuell sammanslagning.
Per Gustafsson
GENA Assembly Meeting 2024 GENA Assembly Meeting 2024
Omvärld

Bättre möjlighet att påverka som aktiv medlem i GENA

Femhörnsmodeller, tyska lagkrav, interna projekt. Många viktiga ärenden togs upp på senaste GENA-mötet. InExchange var förstås på plats.
Per Gustafsson
Belgiens finansminister Vincent Van Peteghem. Belgiens finansminister Vincent Van Peteghem.
Omvärld

Ingen enighet om ViDA den här gången heller

Ett förväntat ja utbyttes i ett uteblivet godkännande sedan Estland utnyttjat sitt veto vid ECOFIN-mötet i Bryssel. Följetongen VAT In The Digital Age rullar därmed vidare.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise