Möt Maria – vår allra första trainee!

Maria Hallgren_trainee_InExchange

InExchange har glädjen att få hälsa sin allra första trainee välkommen. Hon heter Maria Hallgren och går Vismas management trainee-program. 
Maria ska vara hos InExchange till och med mitten på januari. Hon kommer arbeta med ett projekt inriktat på att konstruera modeller för kostnads- och intäktsanalyser av de digitala finanstjänster som företaget erbjuder ut mot kund.

Kan du kanske utveckla lite grann kring den spännande tremånadersperiod du har framför dig hos InExchange? 

– Jag går alltså Vismas management trainee-program och började så sent som i augusti. Det här blir mitt andra projekt inom programmet. På InExchange kommer det, som sagt, att handla om att ta fram modeller som ger bättre översikt gällande intäkter och kostnader relaterat till olika produkter och kundsegment. Mina första dagar har varit väldigt bra, jag känner mig väl mottagen och ser fram emot att lära känna fler på InExchange och sätta mig in i projektet.

Du nämnde att detta är ditt andra projekt. Vilket var ditt första?

– Mitt förra projekt var på Visma Financial Solutions A/S i Norge. Jag var där i två månader och jobbade inom HR-teamet på ett projekt som handlade om employer branding. Främsta syftet var att hjälpa företaget att attrahera de bästa kandidaterna, men även att skapa den bästa arbetsplatsen internt. Just detta interna fokus på de anställda var riktigt kul. I det här projektet blir det mer externt mot produkter och kunder och att hitta gynnsamma lösningar intäktsmässigt sett. Det känns också väldigt spännande. 

Civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi

Kommer mycket av projektet vila på de kunskaper och den förståelse du skaffat via dina utbildningar?

– Så är det naturligtvis. Jag sökte till det här trainee-programmet i våras. Det är väldigt tydligt kopplat till min utbildning. Jag läste Industriell Ekonomi på universitetet i Lund. Då erhöll jag business management-perspektivet, men jag läste likaså kurser inom finans, data och programmering och lärde mig en del även på dessa områden. Det var en övergripande utbildning. 
– Tanken med det här trainee-programmet är att få testa lite olika projekt i olika länder och bolag. Det blir en slags vägledning för att se vad jag vill fortsätta att arbete med efter augusti när det här programmet är över. 

Körsångerska som ofta växlat miljö

Kan du berätta lite mer om dig själv, exempelvis varifrån du kommer?

–  Jag växte upp i Nykvarn som ligger lite utanför Södertälje. Efter grundskolan gick jag på Kungsholmens gymnasium i Stockholm. Sedan flyttade jag till Lund och läste, som sagt, industriell ekonomi i fem år. Jag var också iväg på en utbytestermin förra året i Edinburgh. Så jag har bott i Skottland ett halvår.
– På fritiden ägnar jag mig mycket åt musik. Jag tycker om att sjunga och har tidigare varit med i en sångkör. För tillfället är jag inte med någonstans, men jag kanske blir körmedlem igen så småningom. Det är väldigt roligt.

Du börjar dessutom bli van vid att växla miljö. Nu är det Skövde som gäller ett tag framöver. Vad tänker du om det?

– Jo, men det är kul att lära känna en ny stad och komma tillbaka till Sverige igen. Visst. Det har varit många miljöbyten: Stockholm, Lund, Skottland, Norge och nu Skövde. Men egentligen är det bara positivt. En av många saker som jag uppskattar med trainee-programmet är chansen att få jobba i olika miljöer och även utomlands om jag vill. Jag kan tänka mig att jobba i Danmark eller Nederländerna i de kommande projekten. 

Tyckte ni om den här artikeln? Vill ni läsa mer om InExchange, om vår bransch i stort och om sådant som berör vårt utbud av tjänster? Prenumerera på vårt nyhetsbrev HÄR.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

I Fokus

Stark på IT men svag för grill, rock och fotboll!

Sommar för Hilmar Gunnarsson. är golf och samvaro med familj och vänner, men ett snack med vår IT-ansvarige islänning kretsar även kring hamburgare, Metallica och fotboll.
I Fokus

Ökad digitalisering om alla hjälps åt

”Det jag skickar elektroniskt ska någon annan kunna ta emot elektroniskt”. NEA framhåller hur viktigt det är att samverka.
I Fokus

CFO-enkät: detta är bäst med automation

Sveriges ekonomichefer vill automatisera fakturaflödet. Det bekräftar en undersökning gjord av Novus. Fortfarande läggs mycket tid på pappersfakturor.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise