ParaRun skapar glädje och gemenskap

ParaRun_Billingen X-trail

För tredje året i rad arrangeras det på lördagen ParaRun i Boulognerskogen i Skövde. Det är ett lopp ämnat för deltagare med funktionsnedsättning.
Man kan antingen gå, springa eller rulla och behövs det assistans får stödpersoner vara med utmed banan. Huvudsaken är att alla har roligt.
Billingen X-trail Sportsclub ansvarar för den härliga motionsfesten och den stöttas av bland annat InExchange.

Vi träffade Magnus Ambjörnsson, Niclas Muhrblom och Ronny Roos under fredagsförmiddagen. Ni ser dem i nämnd ordning på bilden.  Den trion driver Billingen X-trail Sportsclub. De var i full färd med att sätta ut banmarkeringar. Det krävs alltid mycket förberedelser som bekant, men vi kan lova att snitslandet utfördes med ett leende på läpparna.
Killarna vet hur mycket det här initiativet betyder. Årets upplaga blir den tredje på lika många år.
– Vi fick en förfrågan för tre år sedan från destinationsbolaget Next Skövde och direkt från Skövde kommun. Budskapet var tydligt. Ett sådant här lopp behövs, förklarar Magnus Ambjörnsson och konstaterar att Billingen X-trail Sportsclub inte behövde någon längre betänketid för att ta på sig värdskapet.
– Våra lopp genererar mycket glädje och gemenskap. Det är våra värdeord. Vi kände, när det berättades om upplägget, att den här målgruppen inte har så många arrangemang som vänder sig till dem och att det skulle passa oss. Vi gillar att göra evenemang där det är mycket glädje. Det ska vara sann gemenskap och det blir det verkligen i ParaRun.

Vilka är erfarenheterna från de två tidigare åren?

– Framför allt genuin glädje. Det spelar ingen roll om man tar sig runt den här sjön på fem eller 20 minuter. Det är glädje hos alla deltagare. Medaljen och diplomet som man får frambringar äkta lycka.   

Solsken och värmande gemenskap

InExchange är en av flera samarbetspartners till lördagens ParaRun. Det är ett externt stöd som behövs, men som egentligen har underordnad betydelse i jämförelse med det värde loppet har för deltagarna.
Även om det är utlovat gnistrande solsken i helgen är det framför allt gemenskapen som kommer att framkalla den verkliga värmen i Boulognerskogen.

Vilka är Billingen X-trail Sportsclub?

– Vi har en sportsclub där medlemmarna träffas varje torsdag och tränar tillsammans. Sedan har det varit allt från nattlopp med pannlampa, till tävlingsformerna ultra och backyard. Vi har också vårt ordinarie X-traillopp med olika distanser. Det vi sysslar med är terränglöpning i dess olika former, förklarar Niclas Muhrblom. 

ParaRun i Skövde lördag den 20 maj – läs mer HÄR

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

I Fokus

En manifestation för allas lika värde

Ett långt färgglatt tåg som propagerade för allas lika värde. Det härliga inslaget spred i dag glädje på Skövdes gator.
I Fokus

Happy Pride på InExchange

Anställda med familjer och vänner mötte upp på InExchange för att fira Happy Pride!
I Fokus

Skövde tar ställning för allas lika värde

En manifestation för allas lika värde i Skaraborg! Denna veckan är det Regnbågsvecka i Skövde. InExchange är med som samarbetspartner och deltar i lördagens Prideparad.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise