Samarbete i form av både stöd och hinder

Skultorps Ryttarsällskap Skultorps Ryttarsällskap

Vanligtvis ser InExchange till att få bort hinder.
Men här får ni även bevis på motsatsen.
När Skultorps Ryttarsällskap anordnade omtyckta Skultorp Pony Cup namngav InExchange ett av hindren. Samarbetet mellan det fintechbaserade Skövdeföretaget och klubben går nu in på sitt femte år. Föreningens helhjärtade inriktning på ungdomsidrott är berömvärd och känns rätt att stödja.

– InExchange har varit vår huvudpartner sedan september 2019. Företagets stöd är mycket värdefullt för oss. Det möjliggör att vi kan utveckla och upprätthålla vår anläggning och verksamhet, förklarar Marianne Johansson som sitter i sponsorgruppen i Skultorps Ryttarsällskap.
Att det blivit just Skultorps Ryttarsällskap som InExchange valt att ge uppskattad uppbackning är samtidigt ingen tillfällighet. Klubbens syfte är att skapa förutsättningar för en väldigt stor grupp att ägna sig åt sitt kanske främsta intresse.
– Vi bedriver ridskoleverksamhet och olika insatser för utbildning och utveckling av ungdomar inom ridsporten, konstaterar Marianne och berättar närmare:
– Föreningens hemmaarena är Jutagården. Dit kommer cirka 200 ridskoleelever en till två dagar i veckan för att träna eller för att hjälpa till i verksamheten. I de allra flesta fall tillsammans med någon anhörig.

Ett andrum i vardagen

Timmarna i hästarnas närhet har oerhörd betydelse. Engagemanget innefattar mycket mer än rundorna inne i ridhuset. Marianne menar att tiden som spenderas i den här miljön levererar många dimensioner.
– Det ligger ett värde i att umgås med djur och lära sig det samspel som är så viktigt mellan häst och människa. Jag tror också att det tjänar som ett välkommet andningshål i en vardag där mycket rullar på i högt tempo. Stallet ger utrymme för ro och återhämtning. Man rider, ryktar, borstar och så vidare. Man släpper övriga tankar. Allt fokus är på hästen, beskriver hon och utvecklar:
– Verksamheten hos oss innebär att alla som älskar hästar och vill rida ges möjlighet till detta. Det är långt ifrån alla som har råd med en egen häst. Hos oss finns ändå chansen att ägna sig åt ridsport. Vi har allt från ridlekis för de yngsta till vanliga ridlektioner och även tävlingsryttare på DM- och SM-nivå. Det är en bra ungdomsidrott samtidigt som vi umgås över generationsgränserna.  

Skultorp Pony Cup årets höjdpunkt

Utöver tränings- och klubbverksamhet anordnar Skultorps Ryttarsällskap ett antal tävlingar per år som drar såväl ryttare som publik till anläggningen. Föreningen hyr anläggningen Jutagården och har drift- och underhållsansvar för ridhus och paddock inklusive utrustning (till exempel hindermaterial). Arbetet utförs i möjligaste mån av klubbens medlemmar. Alla hjälps åt efter sin förmåga.
Huvudnumret varje år är lika med Skultorp Pony Cup.
– Det är ett ponnymeeting, under tre dagar i november, som vänder sig till både oerfarna och mer erfarna ponnyryttare, förklarar Marianne och framhåller stolt:
– Till cupen i höstas var det 225 ryttare anmälda och det var drygt 500 starter. Tävlingen anordnades på Grevagården. Cirka 150 funktionärer från klubben hjälpte till för att genomföra arrangemanget.

2022 års upplaga var den femte i ordningen. Under fjolåret firade dessutom Skultorps Ryttarsällskap 50 år. Det uppnådda halvseklet uppmärksammades med en aktivitetsdag och en jubileumsmiddag.

Bildtext: Hemmaryttaren Signe Kölby och hästen Frics Galloway har fullt fokus över InExchange-hindret på tävlingen Skultorp Pony Cup. Foto: MI RITZÉN

Tyckte ni om den här artikeln? Vill ni läsa mer om InExchange, om vår bransch i stort och om sådant som berör vårt utbud av tjänster? Prenumerera på vårt nyhetsbrev HÄR.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Skatteverket på EFH-mässan Skatteverket på EFH-mässan
I Fokus

Skatteverket: E-fakturan motverkar bedrägerier

E-faktura och transaktionsbaserad rapportering bekämpar ekonomisk brottslighet. Det menar Skatteverket som i ett föredrag på EFH pläderade för obligatorisk e-fakturering.
Per Gustafsson
Nya medarbetare_InExchange Nya medarbetare_InExchange
I Fokus

Våra nytillskott gillar trivseln och gemenskapen

”Roligt, lärorikt och trivsamt”. Det är intrycken som dominerar när vi frågar våra senaste rekryteringar hur de upplever att jobba på InExchange.
Per Gustafsson
I Fokus

Ett steg som förädlar kontakten med kunderna

Supporten på InExchange har tack vare den nya bolagsbildningen förvandlats till servicedesk. ”Vi har fått större resurser och kan jobba mer proaktivt” säger Lars Andersson.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise