Två år till för Henrik i EESPA

Henrik Möller

InExchange kommer att vara representerat i EESPA:s exekutiva kommitté i minst två år till.
Det står klart efter årsmötet som Intresseorganisationen för Europas e-fakturaoperatörer höll nyligen i Bryssel. Då blev Henrik Möller – som är samtrafikansvarig på InExchange – omvald som ordinarie ledamot.

– Vi på InExchange tror på samarbete och öppenhet. Därför är det viktigt att sitta med i kommittén. Det ger oss möjlighet att påverka utvecklingen i den riktning vi önskar, säger Henrik.  

EESPA (European E-invoicing Service Providers Association) firar i år tioårsjubileum som sammanslutning. Henrik Möller har inte varit med sedan start, men hans engagemang och närvaro vid organisationens konferenser sträcker sig många år tillbaka. För två år sedan blev han invald som kommittéledamot och det förtroendet blev förlängt med ytterligare två år vid årets general meeting i den belgiska huvudstaden.
Det var likaså första årsmötet med Erik Timmermans som generalsekreterare. Belgaren tillträdde posten den 1 oktober. Han tog över efter Charles Bryant som är en av grundarna av EESPA.

Hur bedömer du stämningen för dagen i organisationen?
– Vi har ett spirande samarbete skulle jag vilja säga. Uppfattningen är mer och mer den att de stängda nätverken gjort sitt. Deras tid är förbi. Men det finns självklart potential att åstadkomma större framsteg. Vi är ändå 85 medlemmar och skulle kunna uppnå mer, anser Henrik Möller.
Varför är det så viktigt att InExchange ingår i EESPA?
– Det visar att vi är dedikerade det område vi verkar inom och tar tanken på samtrafik på allvar. Norden står överhuvudtaget för en stor del av medlemsantalet. Det känns bra att vara med och sprida vår syn på samtrafik till övriga Europa. Vi kan tycka ibland att vi har problem här uppe i norr, men det är inget mot hindren på kontinenten. Det är fortfarande mycket stängda nätverk. Men det blir successivt bättre. Man börjar inse att öppenhet är det som gäller.
Vad ger det dig personligen?
– Jag tycker att det ger en bra förståelse för hur de andra medlemmarna tänker; var de befinner sig tanke- och teknikmässigt. Det är ett väldigt bra tillfälle att träffa dem man har som motpart. Det är mycket nätverkande vilket har ett stort värde. Det blir en annan dialog när man träffas på plats. Förhoppningsvis ebbar pandemin ut och att mötena vi haft i år, i Bryssel och Wien (E-invoicing Exchange Summits), kan följas av nya sessioner nästa år.   

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Omvärld

E-fakturalag och bortre gräns för EDI i Tyskland

Tyskland har i dagarna fått klartecken av EU att införa obligatorisk e-faktura gällande nationella transaktioner inom privat sektor. Lagen träder i kraft den 1 januari 2026.
Omvärld

Obligatorisk e-fakturering B2B runt om i EU

Frankrike, Tyskland, Spanien och så vidare. Nu kommer det lagstiftning kontinenten över om obligatorisk e-fakturering B2B. Men här i Sverige dröjer ett besked.
Omvärld

EESPA växer globalt och blir GENA

EESPA växer utanför Europa. Den internationella organisationen för e-fakturaoperatörer profileras om till GENA – Global Exchange Network Association.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise