Två år till för Henrik i EESPA

Henrik Möller Henrik Möller

InExchange kommer att vara representerat i EESPA:s exekutiva kommitté i minst två år till.
Det står klart efter årsmötet som Intresseorganisationen för Europas e-fakturaoperatörer höll nyligen i Bryssel. Då blev Henrik Möller – som är samtrafikansvarig på InExchange – omvald som ordinarie ledamot.

– Vi på InExchange tror på samarbete och öppenhet. Därför är det viktigt att sitta med i kommittén. Det ger oss möjlighet att påverka utvecklingen i den riktning vi önskar, säger Henrik.  

EESPA (European E-invoicing Service Providers Association) firar i år tioårsjubileum som sammanslutning. Henrik Möller har inte varit med sedan start, men hans engagemang och närvaro vid organisationens konferenser sträcker sig många år tillbaka. För två år sedan blev han invald som kommittéledamot och det förtroendet blev förlängt med ytterligare två år vid årets general meeting i den belgiska huvudstaden.
Det var likaså första årsmötet med Erik Timmermans som generalsekreterare. Belgaren tillträdde posten den 1 oktober. Han tog över efter Charles Bryant som är en av grundarna av EESPA.

Hur bedömer du stämningen för dagen i organisationen?
– Vi har ett spirande samarbete skulle jag vilja säga. Uppfattningen är mer och mer den att de stängda nätverken gjort sitt. Deras tid är förbi. Men det finns självklart potential att åstadkomma större framsteg. Vi är ändå 85 medlemmar och skulle kunna uppnå mer, anser Henrik Möller.
Varför är det så viktigt att InExchange ingår i EESPA?
– Det visar att vi är dedikerade det område vi verkar inom och tar tanken på samtrafik på allvar. Norden står överhuvudtaget för en stor del av medlemsantalet. Det känns bra att vara med och sprida vår syn på samtrafik till övriga Europa. Vi kan tycka ibland att vi har problem här uppe i norr, men det är inget mot hindren på kontinenten. Det är fortfarande mycket stängda nätverk. Men det blir successivt bättre. Man börjar inse att öppenhet är det som gäller.
Vad ger det dig personligen?
– Jag tycker att det ger en bra förståelse för hur de andra medlemmarna tänker; var de befinner sig tanke- och teknikmässigt. Det är ett väldigt bra tillfälle att träffa dem man har som motpart. Det är mycket nätverkande vilket har ett stort värde. Det blir en annan dialog när man träffas på plats. Förhoppningsvis ebbar pandemin ut och att mötena vi haft i år, i Bryssel och Wien (E-invoicing Exchange Summits), kan följas av nya sessioner nästa år.   

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Niklas Andersson_VAT In The Digital Age Niklas Andersson_VAT In The Digital Age
Omvärld

“Sverige anses negativt till ViDA – det är genant”

Sverige klassas som negativt inställt till ViDA av EU-kommissionen. ”Det är faktiskt genant” konstaterar Niklas Andersson, produktchef på InExchange.
Per Gustafsson
E-fakturalag Europa runt E-fakturalag Europa runt
Omvärld

E-fakturalagar i Europa – här är dagsläget

En lagstiftning om föreskriven e-faktura vid transaktioner företag emellan (B2B) är som bekant på gång runt om i Europa. Vi uppdaterar er om dagsläget.
Per Gustafsson
GENA_uttalande om ViDA GENA_uttalande om ViDA
Omvärld

GENA befarar att ViDA tappar syftet

ViDA-förslaget har reviderats ideligen i höst. Enligt GENA riskerar förhandlingarna mynna ut i en lösning som vore sämre än att inte ändra alls.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise