Bravida prisat av InExchange för sitt miljöarbete

Bravida 2022 års vinnare av miljöpriset Bravida 2022 års vinnare av miljöpriset

Bravida deklarerade i början av förra året att man inte längre tar emot pappersfakturor.
Aviseringen gav effekt. Pappersflödet har bromsats radikalt.
Bravida får i stället ta emot något annat.
Nämligen InExchange miljöpris för 2022.

Som ett led i sin omfattande hållbarhetsstrategi har Bravida – som är Nordens ledande leverantör av helhetslösningar inom bland annat el, ventilation och vs i fastigheter och anläggningar –  tagit till åtgärder att minimera mängden inkommande pappers- och PDF-fakturor. Bravida tog hjälp av InExchange som är ett fintechföretag med huvudfokus på elektronisk fakturering. Tillsammans upprättade företagen ett e-fakturaprojekt som sattes i verket i februari i fjol. Bravida ställer sedan dess som krav att alla ingående fakturor till dem ska vara elektroniska och det gäller samtliga nordiska länder. Även kundfakturor skickas i största möjliga mån som e-faktura.
Pappersförbrukningen har tack vare detta minskat drastiskt.
Vilket i sin tur är väldigt positivt för miljön.

Digitaliseringsresa

Insatsen som Bravida utfört, och effekten det inneburit, gör företaget till välförtjänt mottagare av InExchange miljöpris för 2022. Utmärkelsen delades ut i veckan på Bravidas huvudkontor i Hägersten. Vinnarna företräddes av Yasmina Guldlöv, kundreskontrachef, och Kristoffer Hagberg, e-fakturaansvarig, men hela Bravidas Shared Services ekonomifunktion närvarade vid överlämnandet och ceremonin avslutades med tårtkalas. InExchange representerades av Per Löfving, key account manager.
– Vi är stolta och nöjda över att få det här priset. Vi jobbar mycket med digitalisering och den resan fortsätter. 95 procent e-faktura är inte slutmålet. Vi ska erövra de sista procenten också även om de är svårast att komma åt, framhåller Yasmina.
– Det är kul att få ett erkännande för jobbet vi uträttat. Utöver miljöaspekten frigörs viktig tid när vi slipper hantera mycket papper. Tid vi kan lägga på mer väsentliga saker, inflikar Kristoffer.

Anders Jonsson, vd på InExchange, imponeras av Bravidas starka inriktning på hållbarhet och gläds över att de utsetts till den tionde mottagaren av detta traditionsfyllda pris.  
– Bravida har under året arbetat hårt och framgångsrikt med att konvertera både ingående och utgående fakturor till e-fakturor. Det har skett via det gemensamma initiativ, kallat för digitaliseringsresan, som bedrivs tillsammans med InExchange. Det miljömässiga värde som uppnåtts är viktigt att framhålla och premiera. Genom sitt tydliga mål stannar inte Bravidas insatser bara vid ökad medvetenhet. Det influerar andra att verka i samma miljövänliga anda, säger Anders.  

Tydligt miljömål

Här är motiveringen till att Bravida får InExchange miljöpris 2022:
”Med starkt engagemang har Bravida visat hur man samlas kring ett tydligt miljömål och uppnår rejäl effekt. Fokus ligger på 95 procent e-faktura i samtliga nordiska länder. Bravida har lagt en fast kurs och involverat kunder och leverantörer i sitt projekt. Enbart ord är otillräckligt för att gynna miljön. Det krävs handling. Bravida har tagit det jobbet och fått omgivningen att medverka i ansträngningarna att skapa en grönare framtid.”

Tidigare mottagare av InExchange miljöpris:
2014 (2 utdelningar): Maskinfirma Glaj, Skövde, Swedol, Stockholm, 2015: Svevia, Solna, 2016: Unident, Falkenberg, 2017: Stena Recycling, Göteborg, 2018: Varbergs kommun, 2019: Språkservice, Malmö, 2020: Newsec, Stockholm, 2021: Hantverksdata, Stockholm.

Bildtext: Bravida med diplomet som talar om att företaget utsetts till vinnare av InExchange miljöpris för 2022. Priset togs emot av Yasmina Guldlöv och Kristoffer Hagberg och delades ut av Per Löfving (längst till höger). Foto: Per Gustafsson, InExchange

Bravida_ekonomiavd_miljöpris Bravida_ekonomiavd_miljöpris
Framgången att minska pappersåtgången och övergå till e-faktura har nåtts via ett bra lagarbete. Naturligtvis fanns det skäl att samla hela ekonomifunktionen på Bravidas Shared Services för att fira att företaget fått miljöpriset. Framdukade tårtor smakade fantastiskt bra.

Läs om tidigare års vinnare HÄR

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson
Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise