Inspirerande dag på Mötesplats Campus

Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange

Mässor skapar värdefulla kontaktytor och spännande möten.
Det är bevisat och därför är det vanligt att landets akademiska lärosäten anordnar dagar där studenter och näringsliv strålar samman.
I Östersund heter arrangemanget Mötesplats Campus och det hölls i torsdags. InExchange deltog som utställare och fick möjlighet att prata jobb och framtid med många mässbesökare.

Platsen som InExchange hade blivit hänvisad inne på Mittuniversitetet i Östersund (MIUN) bemannades av Fredrik Hanses, Business Controller, och Isak Norin, Scanningsoperatör. Duon hann med att prata med en rad förbipasserande under mässans tre timmar.
Fredrik talade både för sin och Isaks räkning när han konstaterade efteråt:
– Det samlade intrycket är att det här var jättepositivt. Det var riktigt roligt att möta entusiastiska studenter som är redo att börja sin yrkeskarriär på allvar. Både Isak och jag kände att responsen vi fick gav en väldig energi. Man blev glad av att vara där helt enkelt.

"Bra möten"

Mötesplats Campus är en arbetsmarknadsmässa som arrangeras i samarbete mellan Mittuniversitetet, Östersunds kommun och Östersunds studentkår. Evenemanget kan betecknas som väldigt brett. MIUN är bland annat profilerat på utbildningar för framtida socionomer och elektroingenjörer, men det finns också program för dem som exempelvis vill bli ekonomer, personalvetare och programvaruutvecklare.
Möjligheten att hitta framtida medarbetare på mässan var således god.
– Många var nyfikna på vårt företag och ville veta mer. Det var bra möten och bra dialog skulle jag säga. Återigen: den bestående bilden av dagen var mycket positiv, summerade Fredrik Hanses.

Viktigt skyltfönster

Värdet i att finnas med är med andra ord stort. För InExchange i Östersund, vilket var lika med Scancloud innan det blev en sammanslagning vid senaste årsskiftet, var detta debuten på Mötesplats Campus. Kontoret i Skövde har däremot varit utställare i en rad av år på Karriärmässan Framtid som är Högskolan i Skövdes motsvarighet.
Nu när InExchange har förmånen att även vara etablerat i Östersund, och därigenom besitter ytterligare en front mot arbetsmarknaden, öppnar det nya spännande perspektiv. Självklart är det möjligheter som företaget vill ta tillvara på.
Direktkontakten med studenterna på MIUN är ett bra exempel.
Sett till torsdagens erfarenheter tror Fredrik Hanses och Isak Norin definitivt på en fortsättning.
– Som Scancloud tog vi inte så mycket plats när det gäller marknadsföring. En och annan kände till oss. Kanske hade man haft någon kompis som jobbat på vår skanning eller liknande. Men för den stora massan var vi nog relativt okända, menade Fredrik ärligt, när mässan var över, och framhöll hur detta skyltfönster kan bli en viktig del i det framtidsorienterade avstamp som InExchange tagit: 
– Det är jättekul att möta studenter på det här viset och ta rejält med plats för att visa upp vårt starka varumärke och synas utåt!  

Bildtext: Fredrik Hanses var mycket positiv när han summerade hur det var att ställa ut på arbetsmarknadsmässan Mötesplats Campus i Östersund.    

Vill du jobba hos oss?

InExchange erbjuder med jämna mellanrum lediga alternativt nytillkomna tjänster i olika roller och yrkeskategorier. Vi har utvecklare, UX-designers, ekonomer, säljare, supportmedarbetare och så vidare. Tjänsterna har dessutom en sak gemensamt: de är framtidsinriktade och äger stort miljövärde. Våra digitala ekonomifunktioner är en viktig faktor i arbetet för ökad hållbarhet.
Passa på att spana in och rent av registrera dig på https://jobs.inexchange.se

Där utannonserar vi på InExchange de tjänster vi vill bemanna med nya spännande krafter.
Du kanske själv är en av dessa?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson
Ragn-Sells_miljöpris Ragn-Sells_miljöpris
Miljöpriset

Ragn-Sells ett viktigt föredöme värt att prisa

En respekterad röst internationellt, men också ett föredöme nationellt gällande hållbarhet och klimat. Där har ni Ragn-Sells som är senaste mottagaren av vårt miljöpris.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise