Nyheter

Här uppdaterar vi er på allt som är nytt och uppdaterat men också omvärldsbevaking och annat. Håll till godo.

Bokmärke

Marie årets medarbetare i Science Park Skövde

Vi på InExchange vill gratulera vår kollega Marie Lindholm som blivit ”Årets medarbetare” i Science Park Skövde främst för sina insatser gällande friskvård i parken.

Först Skövde och nu nya på InExchange

InExchange kan välkomna Therese Schwab, Johan Frenning och Joanna Lindström. Therese och Joanna är nya på support och Johan är ny development manager på utveckling.

Över 90 procent e-faktura hos 25 myndigheter

Under fjolåret var 84 procent av alla fakturor till våra statliga myndigheter elektroniska. Hos 25 av myndigheterna var andelen e-fakturor till och med 90 procent eller mer.

Digitaliserade ekonomier har klarat pandemin bättre

Sverige, Finland och Danmark ligger i topp i fråga om digital utveckling och har därför ekonomiskt sett drabbats av ett mildare bakslag under pandemin än andra EU-länder.

Biljoner med papper – men volymen minskar

Enligt färsk statistik minskade under 2020 antalet pappersutskrifter världen över med 14 procent jämfört med året innan.

Nytt rekord i antalet nystartade företag

Under årets första halvår startades över 40 000 nya företag i Sverige. Det är rekord under en enskild sexmånadersperiod.

Avskaffat bevarandekrav föreslås i utredning

I utredningen av bokföringslagen föreslås bland annat att lagkravet på arkivering av dokumentation i ursprunglig form ska slopas.

Stoppet för Svefaktura bromsar Peppol?

Beslutet att Svefaktura inte får skickas företag emellan i Peppol riskerar att få motsatt effekt än den avsedda. Faran finns att Peppol utnyttjas mindre i stället för mer.

EESPA breddar perspektivet kring e-faktura

EESPA, som är samverkande organisation för Europas e-fakturaoperatörer, siktar på att ladda e-faktureringen med ytterligare dynamik och potential.

Landets kundmyndigheter börjar fakturera i Peppol

Statens servicecenter accelererar nu digitaliseringen genom att rulla ut Peppol till sina kundmyndigheter.

Kundkravet gav T-schakt egen vinning

T-schakt i Örebro har som roll att vara samlad resurs för 70 delägare inom entreprenad. Bolaget har bland annat ansvar för fakturering. Jonas Andén, IT/KM-samordnare på…

Linus och Daniel chattade på Karriärmässan

InExchange medverkar alltid på Karriärmässan Framtid som arrangeras av studentkåren på Högskolan i Skövde i samarbete med kommunens näringsliv. På torsdagen…

Nytt samarbete för säkrare betalningar

Är du rädd för bluffakturor eller för att råka göra en felbetalning? Nu vecklar InExchange ut ett finmaskigt skyddsnät tillsammans med Inyett.

Projektet Wiser möter framtidens behov idag

Uppfyll framtidens behov genom att kompetensutveckla i dag. Det är kärnpunkten i ett fyraårigt utbildningsprojekt som Högskolan i Skövde startat. Projektet heter WISER…

Behåll Svefaktura och välj Peppol när du själv vill

Från och med 1 april nästa år kommer Svefaktura 1.0 inte längre vara en rekommenderad standard av SFTI. Men det kommer fortfarande att vara tillåtet att använda formatet.

NEA etablerar öppet register för e-adresser

Sverige har saknat ett nationellt register för e-adresser. Resultatet har varit svårigheter för sändare och mottagare att hitta varandra vid utbyte av e-fakturor och andra…

En fortsättning för Digitaliseringsrådet

För att driva på digitaliseringen i Sverige tillsatte regeringen för tre år sedan ett särskilt digitaliseringsråd. Nu står det klart att rådet får fortsätta sitt…

InExchange ingår avtal med NetSuite-partner

Suitespot är återförsäljare av affärssystemet NetSuite. För att skapa ett större mervärde för sin kundbas har man ingått partnerskap med InExchange för att erbjuda…

Moa tog vara på Skövdes möjligheter

”Innovativa Skövde” är temat för den nyproducerade reportagefilm som lanseras i dagarna. Men skaraborgskommunen skulle även kunna tituleras ”Möjligheternas…

Louise vågade ta ton på outforskad mark

Hon sjunger gärna musikal och opera och älskar att måla akvareller. Men Louise Bogren är även fenomenal på elektroniska fakturor och digitala affärstjänster.