Bruce Dickinson trollband konferenspubliken

Bruce Dickinson

Affärsman, trafikflygpilot och rocksångare i Iron Maiden.
Bland mycket annat.
Engelsmannen Bruce Dickinson är en mångsysslare av rang. Men vad han än företar sig vilar allting på två stadiga grundfundament.
Tillit och integritet.

Det var kring dessa hedersamma karaktärsdrag som Iron Maidens frontman byggde den föreläsning han höll på torsdagen i Annexet i Avicii Arena i Stockholm. Britten var inbjuden som det största dragplåstret på konferensen The Sales Conference med Mercuri International Research som huvudarrangör.
64-åringen blandade skämt och allvar under mer än 45 minuter och höll åhörarna i ett järngrepp. Precis som han brukar när han står på en rockscen inför tusen och åter tusen andäktiga fans.

Två avgörande grundstenar

Men det här framträdandet var förstås långt från “Aces High” och alla andra klassiska låtar. Rubriken på föreläsningen beskrev bra vad det handlade om: “Från rockstjärna till affärsman – så förvandlar du dina kunder till fans.”
Och hans primära råd har vi redan nämnt.
Att skapa förtroende och äga integritet.
– Relationen vi har som rockband till vår publik vilar helt på dessa förutsättningar. Vi respekterar och infriar det som publiken förväntar sig. Det är samma sak när det gäller affärer. Det är via tillit och integritet i kontakten med sina kunder som man skapar en personlig relation, säger Bruce.

Var trogen dina principer

Engelsmannen drog flera exempel som underströk hur viktigt han anser det är att vara ärlig i alla lägen. Både mot omgivningen och mot sig själv. Inte minst om det uppstår meningsskiljaktigheter. Har man varit ärlig från början och är lojal mot kunden finns alltid goda möjligheter att dra ett streck över det inträffade och gå vidare.
– Lojalitet är kärnan i all humanism. Har man principer ska man hålla sig vid dem, deklarerar han.

Samarbete med bryggeri

Bruce nämnde bland annat hur Iron Maidens samarbete med ölproducenten Robinson’s inleddes. Det handlade inte om att tjäna lätta pengar. Varför gruppen ville brygga ett öl i sitt eget namn grundade sig i ett äkta intresse för maltdrycker.
– Men innan bryggeriet sade ja ville de vara helt säkra på att vi var seriösa gällande öl, konstaterar han.
I det fallet fanns det inga tvivel. I dag finns Iron Maidens ölsortiment i en rad spännande tappningar. Här i Sverige har Nils Oscars erhållit uppdraget att brygga Iron Maidens öl på licens.

Viktig överenskommelse

Men rocksångarens liv har också haft betydligt tyngre svängar än att göra affärer med öltillverkare. För ett antal år sedan drabbades han av strupcancer.
Även då stod tillit och integritet i centrum.
– Doktorn och jag gjorde en överenskommelse. Han lovade att få mig frisk om jag tillät honom att behandla mig så som han ville. Jag accepterade direkt, förklarar Bruce och utvecklar:
– Han förklarade att han alltid skulle säga som det var och aldrig ge mig falska förhoppningar. Det hjälpte mig att se positivt på situationen trots allt.
Cancern kostade honom förmågan att känna sötma. I övrigt blev han helt återställd. Bruce kunde fortsätta att leva sitt rock’n’roll-liv – och att kombinera det med en rad andra idéer och projekt.
Och där har vi honom alltjämt.
Bruce är en lysande estradör. Framför allt när han är omgiven av övriga herrar i Iron Maiden. Men han behärskar även en stillasittande konferenspublik.
Minuterna med den underhållande britten gick rasande fort på The Sales Conference.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

Bolagsverket: enklare och tryggare med e-faktura

Enklare, tryggare, säkrare. Så ser Bolagsverket på e-faktura. Myndigheten rekommenderar landets företag att fakturera elektroniskt.
Nyheter

En mässa som öppnar dörren till framtiden

InExchange medverkar alltid på Karriärmässan Framtid på Högskolan i Skövde. Årets upplaga var extra kul eftersom mässan återigen kunde genomföras på plats.
Nyheter

Myndigheter vill se obligatorisk e-faktura

E-fakturan bör bli obligatorisk för såväl företag som offentliga myndigheter. Det skriver tre statliga verk som i en hemställan vill se en utredning i ärendet.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise