Bruce Dickinson trollband konferenspubliken

Bruce Dickinson Bruce Dickinson

Affärsman, trafikflygpilot och rocksångare i Iron Maiden.
Bland mycket annat.
Engelsmannen Bruce Dickinson är en mångsysslare av rang. Men vad han än företar sig vilar allting på två stadiga grundfundament.
Tillit och integritet.

Det var kring dessa hedersamma karaktärsdrag som Iron Maidens frontman byggde den föreläsning han höll på torsdagen i Annexet i Avicii Arena i Stockholm. Britten var inbjuden som det största dragplåstret på konferensen The Sales Conference med Mercuri International Research som huvudarrangör.
64-åringen blandade skämt och allvar under mer än 45 minuter och höll åhörarna i ett järngrepp. Precis som han brukar när han står på en rockscen inför tusen och åter tusen andäktiga fans.

Två avgörande grundstenar

Men det här framträdandet var förstås långt från “Aces High” och alla andra klassiska låtar. Rubriken på föreläsningen beskrev bra vad det handlade om: “Från rockstjärna till affärsman – så förvandlar du dina kunder till fans.”
Och hans primära råd har vi redan nämnt.
Att skapa förtroende och äga integritet.
– Relationen vi har som rockband till vår publik vilar helt på dessa förutsättningar. Vi respekterar och infriar det som publiken förväntar sig. Det är samma sak när det gäller affärer. Det är via tillit och integritet i kontakten med sina kunder som man skapar en personlig relation, säger Bruce.

Var trogen dina principer

Engelsmannen drog flera exempel som underströk hur viktigt han anser det är att vara ärlig i alla lägen. Både mot omgivningen och mot sig själv. Inte minst om det uppstår meningsskiljaktigheter. Har man varit ärlig från början och är lojal mot kunden finns alltid goda möjligheter att dra ett streck över det inträffade och gå vidare.
– Lojalitet är kärnan i all humanism. Har man principer ska man hålla sig vid dem, deklarerar han.

Samarbete med bryggeri

Bruce nämnde bland annat hur Iron Maidens samarbete med ölproducenten Robinson’s inleddes. Det handlade inte om att tjäna lätta pengar. Varför gruppen ville brygga ett öl i sitt eget namn grundade sig i ett äkta intresse för maltdrycker.
– Men innan bryggeriet sade ja ville de vara helt säkra på att vi var seriösa gällande öl, konstaterar han.
I det fallet fanns det inga tvivel. I dag finns Iron Maidens ölsortiment i en rad spännande tappningar. Här i Sverige har Nils Oscars erhållit uppdraget att brygga Iron Maidens öl på licens.

Viktig överenskommelse

Men rocksångarens liv har också haft betydligt tyngre svängar än att göra affärer med öltillverkare. För ett antal år sedan drabbades han av strupcancer.
Även då stod tillit och integritet i centrum.
– Doktorn och jag gjorde en överenskommelse. Han lovade att få mig frisk om jag tillät honom att behandla mig så som han ville. Jag accepterade direkt, förklarar Bruce och utvecklar:
– Han förklarade att han alltid skulle säga som det var och aldrig ge mig falska förhoppningar. Det hjälpte mig att se positivt på situationen trots allt.
Cancern kostade honom förmågan att känna sötma. I övrigt blev han helt återställd. Bruce kunde fortsätta att leva sitt rock’n’roll-liv – och att kombinera det med en rad andra idéer och projekt.
Och där har vi honom alltjämt.
Bruce är en lysande estradör. Framför allt när han är omgiven av övriga herrar i Iron Maiden. Men han behärskar även en stillasittande konferenspublik.
Minuterna med den underhållande britten gick rasande fort på The Sales Conference.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson
Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise