CFO-enkät: detta är bäst med automation

Svenska ekonomichefer önskar gärna automatiserade fakturaprocesser. De är medvetna om fördelarna. 
Det framgår av en färsk undersökning gjord av Novus på uppdrag av InExchange.
Men samma underlag visar också att övergången till att digitalisera fortfarande går lite trögt. Takten är så låg att flera av landets myndigheter vill lagstadga om obligatorisk e-faktura för företag och offentlig förvaltning.

Novus fick svar från 151 ekonomichefer av vilka har sin CFO-roll antingen på ett företag med 50 till 99 anställda (56 %) respektive över 100 anställda (44 %). Undersökningen bestod av sju frågor med ett stort urval av svarsalternativ samt en öppen fråga där den intervjuade fick önska fritt hur den perfekta ekonomiavdelningen skulle se ut gällande det praktiska arbetet.
Vill ni läsa mer om undersökningen hittar ni en fördjupning HÄR.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

I Fokus

Ökad digitalisering om alla hjälps åt

”Det jag skickar elektroniskt ska någon annan kunna ta emot elektroniskt”. NEA framhåller hur viktigt det är att samverka.
I Fokus

Hur, när och varför undersökningen är gjord

Alla verkar ense om att framtidens ekonomiavdelningar ska utnyttja fördelarna med att digitalisera, men många dröjer med att ta steget över till elektronisk fakturering.
I Fokus

ParaRun skapar glädje och gemenskap

Lördagens stora begivenhet i Skövde är ParaRun i Boulognerskogen. Det är ett lopp för deltagare med funktionsnedsättning fyllt med glädje och gemenskap.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise