En mässa som öppnar dörren till framtiden

Karriärmässan Framtid 2023 Karriärmässan Framtid 2023

Karriärmässan Framtid betecknas av Högskolan i Skövde som den stora arbetsmarknadsdagen. Under fem intensiva timmar kopplas studentliv ihop med näringsliv. Det frågas, diskuteras och föreslås – och etableras kontakter.
– Mässan är ett inspirerande steg på vägen mot yrkeskarriären. Här ges chansen att få in en fot och öppna dörren till ett framtida jobb, konstaterar Moa Rintakoski, UX-designer på InExchange.

Veckans upplaga av av Karriärmässan var extra efterlängtad. För första gången sedan 2020 arrangerades detta återkommande event i fysisk version. Under pandemin krävdes alternativa lösningar i form av chattforum och presentationer via sociala plattformar.
Men nu var det på nytt direktkontakt som gällde i högskolans G-byggnad.

Från skolbänk till arbetsplats

InExchange bemannade sin utställningsplats med sex representanter från sammanlagt fyra olika avdelningar. I det gänget ingick bland annat Moa Rintakoski som är verksam på produktsidan i egenskap av UX-designer. Eftersom hon själv varit student på Högskolan i Skövde landade fullt naturligt många samtal i hennes egna erfarenheter.
– Jag har ju framför allt pratat med mycket UX:are. Det man i synnerhet varit nyfikna på är steget från skolutbildningen ut i yrkeslivet. Hur fungerar utbildningen när det man lärt sig ska praktiseras på riktigt? Är det stora skillnader? Det är mycket sådant som jag fått svara på, berättar Moa.
– Sedan är sommarjobb en annan sak det frågats om. Befinner man sig mitt i en utbildning är det alltid värdefullt med praktik, tillägger hon.

"Givande mässa"

En av alla studenter som stannade till vid stationen som InExchange hade utmed korridoren var Isak Arbman (se bilden upp till höger) som läser sista året på User Experience Design. Isak kände att han fick med sig nyttig information under dagen.
– Absolut, det här har varit givande. Det är intressant att komma i kontakt med företag och veta mer om exempelvis position och inriktning.
Vad har du själv för tankar angående jobb efter avslutad utbildning?
– Först och främst vill jag jobba på plats och inte remote vilket blivit allt vanligare. Annars mer specifikt är det väl ett konsultjobb inom UX som attraherar för min del. Det vore kul att jobba internt inom ett IT-företag med exempelvis hemsidor och applikationer.

Fyra sjättedelar av styrkan som InExchange mobiliserade på mässan, från vänster Mika Holmén, Niklas Augustsson, Moa Rintakoski och Oscar Barta. Även Sofia Nilsson och Lisa Johansson var med och bemannade under dagen. Foto: Per Gustafsson

Bra skyltfönster för InExchange

Oscar Barta, software developer på utvecklingsavdelningen, påpekar att det i raden av studenter som var nyfikna på InExchange fanns många systemutvecklare. Det är en profession nära knuten till kärnverksamheten på InExchange. I likhet med Moa har Oscar ett förflutet på Högskolan i Skövde och är ett levande exempel på hur åren på nämnda lärosäte kan leda till en tillsvidareanställning hos en av kommunens största privata arbetsgivare.
– Jag tror att det ligger ett stort värde i att vi som företag visar oss i sådana här sammanhang. Det är en bra chans för InExchange att presentera sig. Tack vare mässan får studenterna klart för sig att vi finns här i Skövde och att vi sitter här i teknikparken, konstaterar Oscar.

InExchange utlyser våra lediga alternativt nyinrättade tjänster på Teamtailor som är en plattform specialiserad på rekrytering och marknadsföring. Välkommen att titta in och även registrera dig på sajten. Kanske har vi tjänsten för dig?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Riksdagen Riksdagen
Nyheter

Avskaffade kravet ”Ett avgörande steg framåt”

Om en månad behövs inget räkenskapsmaterial i pappersform om det finns digitalt. ”Vi går in i en ny era av digital förvaring” säger Christofer Wiechert på InExchange.
Per Gustafsson
Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise