ExjobbExpo sammanför studenter och arbetsgivare

En minimässa med fokus på examensarbete.
Exakt detta har Högskolan i Skövde arrangerat under många år. Under onsdagen var det dags för ExjobbExpo igen. En rad lokala företag och offentliga organisationer ställde ut i Science Park-byggnaden Portalen. 
InExchange var på plats – och mötte många intresserade studenter.

Det primära syftet med ExjobbExpo är, precis som mässnamnet säger, att sammanföra blivande avgångsstudenter med företag alternativt organisationer där de ges möjlighet att utföra sitt examensarbete.
Men det är inte enbart examensarbetet allena som är poängen med mässan. Det halvannan timme långa arrangemanget är en viktig mötespunkt där man kan knyta kontakter inför kommande kliv ut i förvärvslivet.
Peter Selmosson, utvecklingschef på InExchange, instämmer i att mässan äger flera dimensioner.
– Vi pratar kort och gott framtid. Att träffas på det här viset är verkligen värdefullt. Det är viktigt för studenterna, för Skövde och för oss som företag, säger Peter och pekar på InExchange som ett exempel:
– Banden vi har med Högskolan i Skövde har varit och är fortfarande i viss mån en avgörande faktor till att vi finns här som bolag. Vi har kontinuerligt rekryterat förmågor från högskolans utbildningar som sedan byggt mycket av vår verksamhet. Den kompetens som grundlagts på högskolan sitter i vårt DNA.

Flera möjligheter hos InExchange

Peter var en av sex representanter från InExchange som medverkade på onsdagens välbesökta mässa. Han hade sällskap av Johan Frenning, development manager, Maria Biederbeck, marknadschef, Jenny Brian, HR-chef, Moa Rintakoski, UX-designer och Anton Eklund, test developer.
Vår utställarplats drog till sig många nyfikna studenter. Flera av dem överraskades av bredden hos InExchange. Alltså att man kan göra examensarbeten hos InExchange inom flera yrkesgrenar. Som profilerat fintechföretag sätts lätt likhetstecken mellan oss och utbildningar inom programmering och IT, men paletten är större än så.
– Därför är det så bra att vi kan komma ut och presentera oss vid sådana här event. Att vi har så många olika avdelningar förvånar som sagt många. Utvecklingsavdelningen är stor, det är sant naturligtvis, men vi har ju även ekonomi, HR och marknad för att ta ytterligare exempel, framhåller Peter.

Uppskattad mässa

Möjligheten att synas och erbjudas direktkontakt med högskolans studenter uppskattas av många fler än InExchange. Vi hade gott sällskap denna sena novembereftermiddag. Totalt var det 23 utställare på plats i Portalen och dessutom närvarade Drivhuset och Studentkraft. 
I egenskap av arrangör är Högskolan i Skövde givetvis mycket nöjd över att ExjobbExpo blivit en etablerad träffpunkt som företag och organisationer ser som ett fönster i rekryteringsarbetet.
– Det är inte alltid en lätt uppgift för studenterna att hitta en bra och lämplig frågeställning till sitt examensarbete. Vi anordnar den här mässan för att hjälpa samtliga parter till ett bra samarbete. Att så många utställare återkommer år efter år är ett tecken på att det fungerar och är uppskattat, konstaterade Sari Hokkinen,  utbildningsanläggare på Högskolan i Skövde och arrangör av ExjobbExpo, i ett pressmeddelande som gick ut i början på veckan.

Vill du göra ditt exjobb hos InExchange eller kanske bara se vilka typer av framtidsmöjligheter vi kan erbjuda just dig?
Gå in på nedanstående länk för mer info:
inexchange.se/connect

På bilden i toppen av artikeln är vår HR Jenny Brian i samtal med ett antal studenter. Och här ovan är det Anton Eklund, test developer, som informerar om möjligheterna att utföra sitt exjobb på InExchange eller rent av söka sig en framtid på vår arbetsplats. Foto: Per Gustafsson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Säljträff Visma Sverige Säljträff Visma Sverige
Nyheter

Givande säljträff inom Vismas svenska bolag

Ett 70-tal säljare inom Vismas svenska bolag träffades nyligen i Stockholm och gavs möjlighet att utbyta erfarenheter med koncernkollegor.
Per Gustafsson
Ola Widegren, vd, InExchange Ola Widegren, vd, InExchange
Nyheter

Samlade krafter och samlad fakturalösning

Två vassa kollegor inom digitala ekonomifunktioner slår ihop sina påsar. Nu är InExchange och Scancloud ett och samma företag.
Per Gustafsson
estrida Peppol-fakturor estrida Peppol-fakturor
Nyheter

Referenskontroll även på fakturor via Peppol

För att få 100 procent referenskontroll behöver övervakningen täcka alla inkommande fakturor. Tilläggstjänsten Peppol-bestridande gör detta möjligt.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise