Rotary i Skövde arrangerar årligen en konstauktion till förmån för de ideella organisationerna Sällskapet Jultomtarna och kvinnohuset Tranan.
Årets arrangemang inbringade 80 000 kronor. I skaran av köpare fanns InExchange som budade hem fyra av verken.
– Vi vill smycka vårt kontor med fina tavlor, men främst handlar det om att hjälpa utsatta i samhället, säger Anders Jonsson, vd för InExchange.

Sällskapet Jultomtarna samlar in medel för att hjälpa barn som lever under knappa förhållanden. Bidragen omsätts i julklappar i form av exempelvis kläder och skor. Kvinnohuset Tranans behjärtansvärda insatser utgör också viktig hjälp. Avsikten med deras verksamhet är att finnas till hands för dem som är, eller har varit, utsatta för våld i nära relation.

InExchange beundrar de gärningar dessa organisationer utför och tycker det är angeläget att stötta deras arbete.
– Pengarna från auktionen går verkligen till bra ändamål, framhåller vd Anders Jonsson och utvecklar:
– Köpen från vår sida ligger i linje med de principer vi har när det gäller ekonomisk medverkan i olika sammanhang. Vi är sedan många år huvudsponsor till Skövde Pridefestival och stöttade tidigare i år festivalen ”Kärlek & Respekt” i Södra Ryd. Vi tycker det är viktigt att ta ett samhällsansvar. Vi vill ställa upp och hjälpa dem som behöver hjälpen allra mest.
– Det här är dessutom två relativt små ideella organisationer som inte har några jättestora pengar att använda till respektive syfte. Därför känns det bra att på detta vis uttrycka uppskattning för det enastående jobb de lägger ner.

Arrangerande Rotary betecknade konstauktionen som en succé. Auktionen resulterade i sammanlagt 80 000 kronor och därmed får Sällskapet Jultomtarna och Kvinnohuset Tranan 40 000 kronor vardera.
– Det är för tredje året vi arrangerar det här. Första gången var mer på prov och vi visste inte så mycket om vad vi kunde vänta oss, men nu har vi klivit upp ett par steg, säger Jessica Hedenberg till Skövde Nyheter.
Jessica höll i evenemanget tillsammans med Nicklas Bergfeldt och auktionsförrättaren Filip Rapp. Verken som auktionerades ut hade skänkts av framstående konstnärer från närområdet. I och med att InExchange lade fyra segrande bud är det inte bara företagets julgranar som ska dekoreras framöver. Nu har man också fyra förnämliga målningar att placera ut på lämpliga platser på kontoret.
– Att få sätta upp så här fina saker på väggarna känns jättekul. Det är även ett sätt att uppmärksamma våra duktiga lokala konstnärer, menar Anders Jonsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Okategoriserad

Många studenter nyfikna på InExchange

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram