Framtidsmässan viktig mötesplats

Under tisdagen arrangerades den årliga karriärmässan Framtid på Högskolan i Skövde.
InExchange ställde ut som vanligt. Vid vårt utställarbord mötte studenterna en kvartett medarbetare från utvecklingsavdelningen som själva gått på skolan och därifrån tagit språnget till InExchange.

Fyrklövern i fråga bestod av Erik Ljung, Emelie Axelsson, Niklas Augustsson och Patrik Hedenström. Alla fyra är utvecklare på InExchange och kan tala av egen erfarenhet när det gäller steget från högskolan i Skövde till Nordens snabbast växande företag inom digitala affärsprocesser.
Fler studenter lär följa dem i spåren framöver. Banden mellan Högskolan i Skövde och InExchange är av tradition starka. I grannen på andra sidan västra stambanan har InExchange en förnämlig rekryteringsbas. Karriärmässan Framtid är en betydelsefull mötesplats.
– Ja, mässan fyller en viktig funktion. Här får vi en möjlighet att prata med studenterna och lära känna dem, intygar Erik Ljung.

En rad funderingar kom upp under tisdagens mässa. Många stannade till vid InExchanges temporära hörna i högskolans D-byggnad.
Vilka är de vanligaste frågorna?
– De flesta vill veta lite mer rent allmänt. Hur det exempelvis är att vara utvecklare på InExchange och vad vi sysslar med, konstaterar Erik Ljung.
Känner man till InExchange?
– Vissa känner igen företaget. Andra har inte lika stor kännedom. Specifikt är det främst spelutvecklare som inte vet vilka vi är, men det beror nog på att vi är lite mer fokuserade på ekonomer och den kategorin studenter. Vilket märks. Flertalet ekonomer har stannat till under dagen och snackat om InExchange. De har i regel hört talas om oss genom någon på Gothia Science Park som berättat om vårt företag.

Emelie Axelsson betonar att Karriärmässan Framtid får fler att upptäcka omväxlingen som InExchange har att erbjuda.
– Jag tror att detta är bästa sättet att komma i kontakt med spelprogrammerare. De har oftast ingen tanke på att det finns en värld utanför spel eftersom de inriktar sig så hårt på det området.
– Men så går man runt här och slås plötsligt av tanken: Vänta lite, det skulle vara trevligt att jobba med vanlig utveckling också. Jag tror att mässan är jättevärdefull just för den sakens skull, tillägger hon.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise