Framtidssnack på karriärmässa

InExchange annonserar just nu efter utvecklare.
Så tidpunkten för Karriärmässan Framtid på Högskolan i Skövde har sällan varit så vältajmad som den här gången.
Är det något studenterna eftertraktar så är det spännande framtidsjobb – och det är precis vad InExchange erbjuder.

”Skapa ett större nätverk inför framtiden. Här finns företag för alla högskolans inriktningar”. Så lanserar Högskolan i Skövde sin årliga karriärmässa. Arrangemanget har blivit en uppskattad marstradition. Det är en viktig kontaktyta där det lokala näringslivet och offentliga organisationer kan möta högskolans studenter.
InExchange hade som vanligt monter på mässan. Den var bemannad av Alexander Ahl, Peter Johansson, Niklas Augustsson och Kenny Svensson. Alla fyra är hemmahörande på utvecklingsavdelningen och där händer det spännande saker för närvarande. Avdelningen ska rekrytera flera nya medarbetare. Det är annons ute både på hemsidan och på sociala medier om att InExchange söker backendutvecklare.
Den dagsaktuella platsannonsen fanns även till hands i montern – och den var det många som försåg sig med. Det var bra fart över huvud taget. Alexander, Peter, Niklas och Kenny fick gott om tillfälle att berätta om sin arbetsplats.
Att mässan har ett rejält värde är det ingen tvekan om.
– Det är jätteviktigt att visa att vi finns som företag i Skövde och ge studenterna en liten bild av oss, säger Alexander Ahl, som är arkitekt på utvecklingsavdelningen och ett levande bevis på att några års högskolestudier i Skövde definitivt kan betyda att man hamnar på InExchange så småningom.

Faktum är att Högskolan i Skövde är en mycket värdefull rekryteringskälla för InExchange. Exemplen är långt fler än Alexander och det är klart: nu när det aktivt söks utvecklare till företaget är utsikterna goda att värva nya förmågor.
– Fiskedraget är utlagt. Vi får se om det nappar, beskriver Alexander skämtsamt.
– Nej, men allvarligt talat, fortsätter han. Det är jätteroligt att stå här. Många är nyfikna på vad det innebär att jobba med utveckling på InExchange. Det blir främst snack om teknik, och inte speciellt säljinriktat, och det passar mig bra.

Två av studenterna som stannade till vid borden som InExchange hade till förfogande var lika med förre ölänningen Magnus Knutsson och Linus Lindahl från Mullsjö. Båda läser datakunskap-systemutveckling och är blivande avgångsstudenter till sommaren.
Magnus gillade det utvecklargänget på InExchange hade att berätta.
– Ibland tänker man oroligt: kommer jag verkligen klara det här jobbet? Och då blir man lätt lite nojig. Särskilt om man får höra att ”detta borde du kunna”. Men här poängterades det väldigt tydligt att man får ett bra stöd och det tyckte jag kändes skönt. Alla är vi ju nya någon gång, menar han.
Linus konstaterar för sin del:
– Det jag fick höra av InExchange lät jätteintressant. Distribuerat system är ett område vi läste förra året och som jag vill lära mig mer om. Å andra sidan: jag vill lära mig allting. Men jag vet inte vart jag vill börja. Sjön är stor. Frågan är var man hoppar i!

Se vår platsannons:
Vi söker backendutvecklare

Anmäl dig till vår Student After Work den 3 april:
After Work med InExchange & Asitis

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise