Hantverksdata får InExchange miljöpris

Hantverksdata har en omfattande miljöpolicy som utvidgas kontinuerligt. Policyn vittnar om hur engagerat företaget är på det här området.
Nu har man dessutom fått ett nytt bevis på den saken.
Hantverksdata är mottagare av InExchange miljöpris för 2021.

Miljöpriset från fintechföretaget InExchange i Skövde är en årlig utmärkelse som delas ut för att uppmärksamma goda insatser för miljön och för ett mer hållbart samhälle. Priset har existerat sedan 2014 och nu har 2021 års vinnare inte bara korats utan även uppvaktats med diplom och blommor.
Årets ceremoni hölls på Vendevägen i Danderyd. Där har Hantverksdata sitt kontor. Priset togs emot av Fredrik Silfwerplatz, vd, och Caroline Gentzel, marknadschef, och delades ut av Leo Agetoft, ansvarig för partnersidan inom säljavdelningen på InExchange.
– Det känns roligt att få den här uppskattningen för vårt miljöarbete. Miljöperspektivet är enormt viktigt. Det är inte bara ett externt krav utan även ett internt. Vi vill vara i framkant. Att värna om miljön är något som kännetecknar ett modernt och fräscht företag. Vi vill gärna vara med och bidra, säger Fredrik Silfwerplatz.

Långvarigt partnerskap

Hantverksdata utvecklar och säljer administrativa programvaror för hantverksbranschen. I deras affärssystem ingår möjligheten att skicka elektroniska fakturor via InExchange. Den behändiga lösningen har företaget med stor framgång fått sina kunder att använda sig av. Förra året skickade Hantverksdatas kunder mer än en halv miljon e-fakturor genom InExchange.
Förstå vilket gigantiskt pappersberg det hade blivit.
Mängder med träd har sparats och färre transporter har sluppit göras.

Partnersamarbetet mellan Hantverksdata och InExchange sträcker sig tillbaka ända till 2010. Med stor metodik och rejäl uthållighet har Hantverksdata påvisat fördelarna med att skicka elektroniska fakturor och successivt fått sina kunder att anamma ett faktureringssätt med många positiva effekter. Varav miljövinsten således är en.
– Vi och Hantverksdata delar samma värderingar. Under alla år vi jobbat tillsammans har miljöarbetet alltid varit ett viktigt inslag. Det är en samsyn som förenar oss och som haft stor betydelse för vårt långvariga partnerskap. Beslutsamheten Hantverksdata äger gällande miljön gör dem till välförtjänt mottagare av vårt pris, säger Anders Jonsson, vd på InExchange.

Därför får Hantverksdata miljöpriset

Här är motiveringen till att Hantverksdata får vårt miljöpris för 2021:
“Hantverksdata äger styrkan att efterleva en omfattande miljöpolicy. I det arbetet ingår målet att minska förbrukningen av papper. I mer än ett decennium har Hantverksdata fått kund efter kund att skicka e-faktura vilket inneburit en växande digital volym och viktiga gärningar för miljön. InExchange Miljöpris för 2021 går till Hantverksdata som bevis på att ett hållbart partnerskap även främjar ett hållbart samhälle.”

Tidigare mottagare av InExchange miljöpris:
2014 (2 utdelningar):
 Maskinfirma Glaj, Skövde, Swedol, Stockholm, 2015: Svevia, Solna, 2016: Unident, Falkenberg, 2017: Stena Recycling, Göteborg, 2018: Varbergs kommun, 2019: Språkservice, Malmö, 2020: Newsec, Stockholm.

Bildtext: Hantverksdata representerades vid prisutdelningen av Fredrik Silfwerplatz (i mitten) och Caroline Gentzel och InExchange av Leo Agetoft. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

Smidiga fakturalösningar lockade storpublik

Möjligheten att samla faktureringen i ett och samla flöde är en utbredd önskan. InExchange har en sådan lösning. Vi berättade om det inför en fullsatt kongresshall.
Nyheter

Viktigt att vara redo för det nya momsdirektivet

Än har inte många hört talas om VAT in The Digital Age. Simon Strandell och Niklas Andersson höll en genomgång under EFH-mässan. Den väckte eko.
Nyheter

En lysande start på EFH-mässan!

Det strålade verkligen om starten på EFH-mässan. Ute sken solen i vår vackra huvudstad och inne lyste förväntningarna.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise