Här finns kanske våra nästa kollegor

På onsdagen öppnades dörren till InExchange och Asitis för en After Work-kväll för studenterna på Högskolan i Skövde.
Chansen finns att kvällen även öppnade spännande framtidsutsikter.
Avsikten med eventet är att presentera företagen för studenterna, att berätta om verksamheten och ge en fingervisning om hur det är att jobba hos oss.  

Det här var femte gången på lika många år som InExchange och Asitis anordnade sitt samarrangemang. Inbjudan till After Work-kvällen gick ut i form av guldbiljetter under karriärmässan Framtid som Högskolan i Skövde brukar genomföra tidigt på vårkanten.
Gensvaret var återigen väldigt bra. Ett 30-tal studenter var på plats. Besökarna bjöds på presentation, rundvandring, mat och dryck samt en goodiebag.
Johan Wahlström, utvecklingschef på InExchange, menar att formeln med ett slags öppet hus för studenter både är rolig, stimulerande och fruktsam.
– Det är en kväll som ger tillfälle att träffas under mer avslappnade former, tycker han och gör jämförelser:
– Har man tagit steget att skicka in ansökningshandlingar har man i praktiken bestämt sig. Då vill man ha tjänsten. Samma om man sitter i en anställningsintervju. Då står saker och ting på spel. Här däremot strålar vi samman utan förväntningar åt något håll och kan sätta oss ner och prata i lugn och ro.

Men självklart finns rekryteringstanken invävd i AW-konceptet. InExchange annonserar i nuläget efter flera nya utvecklare och ambitionen är även att knyta upp ett antal timanställda till supportavdelningen.
Kanske några kandidater kommer att utkristalliseras bland onsdagens besökare.
Råder ett ömsesidigt intresse kan det, som sagt, öppna vyer för framtiden.
– Generellt väljer vi att inte stirra oss blinda på utbildningen som den sökande har. Visst. Handlar det om en ny medarbetare till utvecklingsavdelningen är det naturligtvis en förutsättning att han eller hon läst systemutveckling, eller motsvarande, men utöver det ser vi snarare till vad det är för person. Finns engagemanget, drivet, nyfikenheten? Typ sådana saker, framhåller Johan.

Beskrivningen han ger betonas också i annonsen gällande backendutvecklare vi nämnde tidigare. I den skrivs det ordagrant att vi söker ”både mer och mindre erfarna utvecklare då vi anser att mixen är viktig”. Filosofin hos InExchange är att ge medarbetarna förtroendet att växa in i jobbet och därigenom våga ta eget ansvar och fatta egna beslut.
Johan hoppas förstås på några oslipade diamanter.
– Så är det givetvis och sammansättningen av gruppen vi hade här i kväll kändes onekligen lovande. Den representerade blandningen vi är inne på. Det var inte bara sistaårsstudenter här utan även studenter från årskurs ett och två, konstaterar han.
Högskolan i Skövde tjänar dessutom som pålitlig garant. Det är en förnämlig plantskola för både InExchange och Asitis.
– Talar vi för InExchange räkning har huvuddelen av våra utvecklare läst där. Ett gäng har gått raka vägen till oss. Sedan har vi flera stycken som kommit hit lite senare och har detta som sitt andra eller tredje jobb, avslutar Johan.

Se vår platsannons:
Vi söker backendutvecklare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise