Hos InExchange ingår Peppol i din tjänst

Se hit, alla ni som är partner till InExchange.
Ni vet väl att ni redan uppfyller Peppol-kravet.
InExchange är godkänd accesspunkt i Peppol sedan länge. Eftersom ni är partner till oss har ni automatiskt en anslutning ordnad.
Utnyttja den favören – och lägg fokus på annat.

I dessa uppjagade Peppol-tider låter det här nästan för bra för att vara sant. Johan Lindblad, Partner Account Manager på InExchange, kan dock försäkra att företagets partner redan disponerar över en lösning som infriar den förestående Peppol-reformen.
– Så är det, bekräftar Johan. I och med att InExchange är accesspunkt i Peppol – och varit detta under lång tid – ser vi till att kundens samtliga dokumenttyper har det stöd som krävs. Tack vare att man har en anslutning hos InExchange skickar man alltid den senaste formatversionen via Peppol.
Som partner till InExchange kan man med andra ord sitta lugnt i båten?
– Exakt. Partnern skickar samma format som tidigare och får Peppol löst av InExchange, intygar Johan och tillägger raskt:
– Kontakta oss gärna så snart som möjligt så förklarar vi alla förutsättningar.
Givetvis är det ett skönt besked för alla som befarat att den kommande EU-bestämmelsen skulle generera diverse merjobb. Processen sköts tryggt och säkert av InExchange. Som partner till oss slipper man lägga något krut på saken.

Hela flödet digitalt

Däremot kan Peppol-föreskriften – och det faktum att e-faktura blir obligatoriskt krav i all offentlig upphandling – tjäna som en bra signal att se över hela sitt fakturaflöde. Det finns ingen vits med att klamra sig kvar vid pappers- och pdf-fakturor i och med att dessa utföranden ändå kommer att förpassas till historien.
Ta hellre tillfället i akt att transformera hela fakturafloran till nutid.
Det finns många fördelar att vinna.
– Vill man ha det så behändigt som möjligt är det onekligen en god idé att skicka alla fakturor genom InExchange. Med InExchanges portooptimering innebär det nämligen att fakturorna växlas med automatik till elektroniska fakturor i exakt de format som EU-direktivet föreskriver, säger Johan Lindblad.

Kärnverksamhet

InExchange hanterar och konverterar 100 000-tals affärsdokument dagligen, till exempel elektroniska fakturor. Det är vår kärnverksamhet. Vi är branschledande inom det här området och driver InExchange Network som är Nordens största affärsnärverk. Med InExchange som trygg handhavare av ert fakturaflöde behöver ni inte brottas med olika filformat och slita med sådant som bara känns betungande.
Eller som Johan Lindblad konstaterar träffsäkert:
– Ni låter oss göra det vi är bäst på – och får tid över till det som ni är bäst på!


Peppol-guide – för partner till InExchange:

– Skicka och ta emot alla fakturor genom InExchange. Njut av en kopp kaffe.


Peppol-guide – för övriga:

– Enligt EU direktivet 2014:55 – om elektronisk fakturering vid offentlig upphandling – så är offentlig sektor skyldig att ta emot e-fakturor.
– Genom nätverket Peppol1 ska all offentlig sektor kunna ta emot fakturor i de nya europeiska standarderna ISO/IEC 19845:2015 Universal Business Language 2.1 alternativt UN/CEFACT Cross Industry Invoice D16B.
– Bevaka de releasefönster som inrättats i Peppol. Fönstren öppnas två gånger årligen. Korrigeringar i standardformaten förekommer. I vårreleasen var det exempelvis några regler för valideringarna av formaten som ändrades.
– Sista datum för EU:s medlemsstater att följa det fastlagda direktivet är den 18 april 2019. Efter detta datum är endast strukturerade elektroniska fakturor2 godkända och samtliga pappersfakturor och pdf-fakturor förbjudna.

1) Peppol är förkortning för Pan-European public procurement on-line. Det är ett regelverk skapat inom EU avsett för elektronisk handel och e-inköp. Systemet består först och främst av en teknisk plattform, men också av avtal, anvisningar och specifikationer.
2) En faktura som har utfärdats, översänts och mottagits i ett strukturerat elektroniskt format som gör det möjligt att behandla den automatiskt och elektroniskt. En pdf-faktura är inte att betrakta som elektronisk faktura i detta sammanhang.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Riksdagen Riksdagen
Nyheter

Avskaffade kravet ”Ett avgörande steg framåt”

Om en månad behövs inget räkenskapsmaterial i pappersform om det finns digitalt. ”Vi går in i en ny era av digital förvaring” säger Christofer Wiechert på InExchange.
Per Gustafsson
Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise