InExchange blev filmstudio för en dag

Filmprojekt

Kan det verkligen hända något spännande en gråmulen tisdag i november?
Jodå. I högsta grad. I varje fall om man jobbar på InExchange.
Den här tisdagen förvandlades InExchange kontor delvis till en filmstudio. Vi och ett 20-tal andra lokala företag medverkar i en film som ska marknadsföra Skövde och det innovativa näringsliv som finns i kommunen.

Det är Skövde kommun tillsammans med Science Park Skövde som är beställare av det filmprojekt som just nu pågår för fullt.
– Syftet är att paketera och marknadsföra vad Skövde och Science Park har att erbjuda såväl den nationella som den internationella marknaden. Vi ser det som ett etablerande och talangfrämjande arbete, förklarar Malin Sandegren, platsmarknadsförare i Skövde kommun.
Det är framför allt tre spetsområden som skildras: dataspelsutveckling, IT/tech och smart industri. Filmen produceras av Nordgren Media i Göteborg. Utomhusfilmningen utfördes innan hösten tog ett stadigt grepp om billingekommunen och träden tappade sina löv. Inomhussekvenserna filmas i skrivande stund.
– Det handlar om fyra väldigt intensiva filmdagar. När det jobbet är färdigt tar redigeringsfasen vid, konstaterar Jennifer Granath, kommunikatör på Science Park Skövde.

Goda insatser framför kameran

Malin, Jennifer och Karin Pestat, även hon kommunikatör på Science Park Skövde, hjälptes åt att samordna de filminslag som spelades in under tisdagen på InExchange. Vi i vår tur ställde upp med ett gäng statister som med glatt humör och stor uppmärksamhet följde instruktionerna från filmteamet.
Insatserna möttes med lovord. InExchange levererade törs vi påstå.

Stärker vår lokala identitet

Samtidigt är det såklart en ära att exponeras i det här sammanhanget. Skildringen av Skövde och det kreativa och fruktbara företagsklimat som kommunen besitter känns stimulerande att vidarebefordra utåt.
Malin Sandegren intygar att det är en inspirerande filmsatsning.
– Det är huvudsakligen till extern marknadsföring och kommunikation som filmen är tänkt att användas. Såsom sociala medier och webb. Vi föreställer oss också att det kan vara ett underlag för olika typer av presentationer. Exempelvis vid mässor.
– Vi tror och hoppas även att bolagen själva ser ett värde i att det skapas en lokal stolthet över det fantastiska näringsliv vi har i vår kommun. Vi känner att det är viktigt att företagen ges utrymme att få berätta sin egen story. Det här är inte bara en angelägenhet för beställarna. Det är ett gemensamt Skövdeprojekt, understryker hon.

Bildtext: Karin Pestat, Science Park Skövde, Maria Biederbeck, marknadschef InExchange, Malin Sandegren, Skövde kommun, och Jennifer Granath, Science Park Skövde, hjälptes åt att hålla i trådarna när ett produktionsbolag från Göteborg var på InExchange och spelade in flera inslag till en marknadsföringsfilm. Foto: Per Gustafsson

Filminspelning InExchange
Filminspelning på InExchange. Michael Tegnelund och Surabhi Bjerkhagen är i blickfånget vid just den här tagningen.

Tyckte ni om den här artikeln? Vill ni läsa mer om InExchange, om vår bransch i stort och om sådant som berör vårt utbud av tjänster? Prenumerera på vårt nyhetsbrev HÄR.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

Referenskontroll även på fakturor via Peppol

För att få 100 procent referenskontroll behöver övervakningen täcka alla inkommande fakturor. Tilläggstjänsten Peppol-bestridande gör detta möjligt.
Nyheter

”Nu blir vi ännu starkare på marknaden”

InExchange och Scancloud blir ett bolag vid årsskiftet. ”Det gör oss ännu starkare på marknaden” säger VD Ola Widegren.
Nyheter

EESPA Nordics Chapter etableras från årsskiftet

Ett tydligare samarbete i ett europeiskt perspektiv. Det är idén med EESPA Nordics Chapter. Denna nya nordiska sammanslutning är på plats från och med 1 januari 2024.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise