InExchange mötte studenter på Exjobb Expo

Nu är tidpunkten inne för sistaårsstudenter att bestämma område för sina examensarbeten. För att ge en bra guidning arrangerade Högskolan i Skövde på tisdagen minimässan Exjobb Expo.
InExchange var en av många utställare.
– Vi mötte ett stort intresse, konstaterar Sophie Karlsson, produktägare på InExchange. 

Exjobb Expo är en perfekt plattform för samverkan. Här ges företag, organisationer och offentlig sektor en ypperlig möjlighet att möta studenter från Högskolan i Skövde som dels söker intressanta examensarbeten och dels befinner sig i ett skede där tankarna kring den civila karriären får allt tydligare form.
InExchange hade tre representanter på plats: Sophie Karlsson och Simon Strandell, båda produktägare, samt Johan Wahlström, utvecklingschef. Trion fick uppleva en stimulerande dag som innebar spännande kontakter med studenter, företrädare för högskolan och även andra utställare.

Arrangemanget bestod av två avdelningar. Under förmiddagen genomfördes en presentation specifikt riktad till studenterna på högskolans dataprogram med efterföljande mingel. Senare under dagen hölls den öppna exponeringsmässan där studenter från alla program var välkomna.
Sophie Karlsson kan glatt konstatera att hon och kollegorna mötte en härlig respons.
– Det var folk framme hela tiden som lyssnade på våra tankar och idéer. Många frågade i sin tur vad vi hade att erbjuda just i deras fall. Ett flertal visade exempelvis intresse för automatiserade processer, andra var nyfikna angående grafiska uttryck från vår inköpsanalys och hur detta tas tillvara så effektivt som möjligt.
– Vi pratade likaså med studenter som tekniskt sett vill gräva sig lite djupare. Vi hade ett antal samtal angående hur vi hanterar all data vi får in och hur detta kan struktureras upp, fortsätter Sophie och tillägger:
– Under expodelen, senare under dagen, var en majoritet av studenterna ingenjörer och ekonomer. Men även då mötte vi ett stort intresse. Vi fick mycket frågor om vilka produkter vi har, hur vi jobbar och hur vi hjälper användarna när det gäller tjänsterna vi levererar.

Exjobb Expo fungerade sammantaget som en förträfflig kontaktyta. Sophie Karlsson känner spontant att det var en givande dag, att det innebar en chans att visa upp InExchange och vilka spännande möjligheter företaget har att erbjuda.
Hon har själv genomfört ett examensarbete och vet således vad det handlar om.
– Under den inledande presentationen, precis som i alla diskussioner vi hade med studenterna, framhöll vi hur viktigt det är att man har ett äkta driv, att man brinner för uppgiften som man tänkt göra och har ett genuint intresse. Det primära är alltid att studenten når sitt mål, det sekundära är nyttan vi har av arbetet, understryker hon.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise