InExchange nominerat till hållbarhetspris

InExchange har nominerats till Guldpilen 2019. Det är ett pris som Avonova delar ut årligen till Sveriges mest hållbara företag och organisationer.
– Nomineringen är ett kvitto på att vi gör saker rätt i vårt värderingsarbete. Det ger oss kraft att fortsätta att bygga en hållbar kultur vi kan vara stolta över, säger Anders Jonsson, vd på InExchange.
Vinnarna koras den 14 november i Stockholm.

Avonova, som erbjuder tjänster inom företagshälsa och ledarsupport, delar ut Guldpilen till företag och organisationer som arbetar aktivt och systematiskt med att sänka sjuktalen och stärka friskfaktorerna. Totalt koras tre vinnare och kategorierna är: stora företag (fler än 100 anställda), små företag (färre än 100 anställda) och offentlig sektor. InExchange är nominerat i små företag. Övriga kandidater i den kategorin är Erik Larsson Bygg (Limmared), Skandia Elevator (Vara), Falbygdens Energi (Falköping) och Scantube (Göteborg).
Vinnarna kommer att presenteras under Business Health 2019 i Stockholm den 14 november.
– Det som utmärker finalisterna är att de alla arbetar aktivt och systematiskt med att sänka sjuktalen och stärka friskfaktorerna. Vi ser att ledningens engagemang är helt avgörande för att skapa verkligt hållbara arbetsplatser, säger Jörgen Malmenskog, vd på Avonova, i en pressinformation som gick ut tidigare i veckan.

Beskedet att InExchange blivit uttaget i sammanhanget och är med i slutkampen om Guldpilen 2019 är förstås en hedrande nyhet för företaget.
– Vi är stolta och glada över nomineringen, framhåller vd Anders Jonsson.
– För oss är det jätteviktigt att vi har medarbetare som trivs och mår bra på jobbet. Vi är ju på jobbet stor del av vår vakna tid. Ingen av oss har råd att slösa bort oss själva med att må dåligt på jobbet. God arbetsmiljö och god hälsa har enormt stor betydelse, understryker han.
Anders Jonsson menar att skapandet av ett tryggt och trivsamt klimat är en faktor som en arbetsgivare alltid ska prioritera och arbeta aktivt med.
– Det är ett stort ansvar att anställa människor och ta in dem i vår företagsmiljö. Det är vår skyldighet att bereda dem bästa möjliga förutsättningar att må bra och göra ett jobb de känner är värdefullt och kan vara stolta över, poängterar han och tillägger:
– Nomineringen i sig är ett kvitto på att vi gör något rätt avseende vårt värderingsarbete. Den ger oss kraft att fortsätta arbetet med att utveckla vårt företag och en bygga en hållbar kultur som vi kan vara stolta över.

Det är just sådana saker som Anders nämner som inneburit att InExchange kommit i fråga för årets upplaga av Guldpilen. De nominerade har bedömts av en jury med externa experter och nyckelpersoner från Avonova.
– I en tid då antalet sjukskrivningar ökar är det extra viktigt att lyfta fram exempel på hållbara arbetsplatser. Ett gott ledarskap med fokus på balans i livet minskar risken för ohälsa och bidrar till långsiktigt välfungerande och lönsamma organisationer, säger Avonovas vd Jörgen Malmenskog.

Läs mer om Guldpilen 2019 HÄR

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise