InExchange och Högskolan i Skövde arrangerar NSA Hack Event

Vi är stolt samarbetspartner till NSA Hack Event, en tävling på Högskolan i Skövde där studenter ska lösa olika uppgifter under 19 timmar. 

”Tidigare arrangerade Högskolan mjukvaruutvecklingstävlingar som var väldigt uppskattade och vi ville ta upp den traditionen igen med lite ny vinkling. Säkerhet är ett genomgående tema i programmet så ett event som bygger på att knäcka krypton och andra datorproblem relaterar naturligt till utbildningen”, säger Johan Zaxmy, systemspecialist och lärare på programmet för nätverks- och systemadministration vid Högskolan i Skövde.

Tävlingen går av stapeln fredagen den 15:e april klockan 16:00 och pågår i 19 timmar, d.v.s. fram till 11:00 på lördagen.

NSA Hack riktar sig både till gymnasieelever och högskolestudenter. Problemen som ska lösas kommer sträcka sig allt ifrån att lösa sudoku till att hacka sig in i en lösenordskyddad fil. Det kommer bara finnas ett vinnarlag och första pris har ett värde av 10 000 kronor.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise