InExchange och Pride lika med sant

InExchange och Pride lika med sant.
När Skövde Pride arrangerades under lördagen hade man som vanligt InExchange i ryggen. InExchange har varit huvudsponsor ända sedan arrangemanget instiftades för fyra år sedan.
Det blev på nytt en färgsprakande manifestation för allas lika värde. Till och med vädret hyllade detta med mångfald. Prideparaden började i regn och avslutades i strålande solsken.

Skövdebaserade InExchange, som är inriktat på digital affärskommunikation, har ett mångårigt samarbete med föreningen Pride Skaraborg. Anders Jonsson, vd på InExchange, menar att banden som knutits känns naturliga. Det handlar om två parter som delar samma värderingar och verkar för allas lika värde, delaktighet, gemenskap och trygghet.
– Att delta i Pride är ett av våra sätt att visa att vi engagerar oss och menar allvar när vi säger att vi vill vara en både jämlik och jämställd arbetsplats, deklarerar Anders och vidareutvecklar:
– Det bygger i grunden på inställningen att ”såsom du vill att andra ska vara mot dig så ska du också vara mot andra”. Alltså att visa respekt för alla medmänniskor. Alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett; kön, etnisk tillhörighet, religionsuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Stödet för Pride stannar dessutom inte vid ett strikt sponsorskap.
InExchange är aktivt i sin roll som huvudsponsor. Deltagandet är omsatt i flera aktiviteter vid sidan av Pridetåget. Timmarna innan paraden anordnade företaget en speciell familjedag i sin kontorsbyggnad på Science Park Skövde. Det fixades med skyltar, ansiktsmålning och allehanda utsmyckning i Priderörelsens regnbågsfärger. Sedan blev det också lite mat i magen innan det var dags att åka till Heden där paraden hade sin startpunkt.

InExchange hade även sponsortält på Hertig Johans torg. Där var det bemanning under hela dagen. I tältet kunde alla slå sig ner, prata, skratta och umgås i största allmänhet. Kort sagt: att ha det trivsamt tillsammans.
InExchange tog likaså tillfället i akt att uppmärksamma vikten av tillåtande värderingar och ett fördomsfritt klimat i yrkesvardagen. I företagets tält på torget fick besökarna möjlighet att svara på frågan: ”Vad kännetecknar en inkluderande arbetsplats öppen för alla?”
Främsta motiveringen kommer att belönas med ett konstverk skulpterat av konstnärinnan Christina Lindberg från Hjo. Det droppade in många förslag. Det vinnande bidraget presenteras om några veckor. Juryn består av representanter för InExchange samt Chris Cassandra Kinnunen, ordförande i föreningen Pride Skaraborg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

Bolagsverket: enklare och tryggare med e-faktura

Enklare, tryggare, säkrare. Så ser Bolagsverket på e-faktura. Myndigheten rekommenderar landets företag att fakturera elektroniskt.
Nyheter

En mässa som öppnar dörren till framtiden

InExchange medverkar alltid på Karriärmässan Framtid på Högskolan i Skövde. Årets upplaga var extra kul eftersom mässan återigen kunde genomföras på plats.
Nyheter

Myndigheter vill se obligatorisk e-faktura

E-fakturan bör bli obligatorisk för såväl företag som offentliga myndigheter. Det skriver tre statliga verk som i en hemställan vill se en utredning i ärendet.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise