InExchange ställer upp i AWS DeepRacer

Raced Exceptions Raced Exceptions

Snabbast vinner!
DeepRacer-tävlingen, som Science Park Skövde arrangerar nästa onsdag (25 maj) ihop med Amazon Web Services, är inte svårare än så.
Men hur får man den autonoma RC-bilen att köra banan i Insikten i Portalen på bästa varvtid? Det är där utmaningen ligger för lag Raced Exceptions från InExchange – och för övriga sju konkurrenter.

Science Park Skövde har vikt maj månad till Artificiell Intelligens (AI). Arrangemangen har varit många och på onsdag kulminerar programmet med AWS DeepRacer i Insikten i Portalen (15.00-17.00). 
– Det är en rolig tävling där uppgiften är att programmera en självlärande självkörande bil och ta sig runt banan så fort som möjligt, förklarar Johan Frenning som är development manager på InExchange och som tillsammans med fyra kollegor på utvecklingsavdelningen, Vasko Poposki, Moa Rintakoski, Niklas Augustsson och Anton Eklund, bildar laget Raced Exceptions.

Mycket att lära

Racingbilen är i skala 1:18 och kommer att köras utifrån programmerade kommandon på en bana utlagd inne i nämnda konferenslokal.
– På måndag får vi tillgång till aktuella konton. Där ges vi ett antal timmar att lära bilen att köra på det sätt som vi vill utifrån vad vi programmerar. Men förberedelserna har i princip redan börjat. Machine Learning (ML) är ett stort område. Det finns mycket att hämta där ute för att lära sig mer om det här.

Stämningen på topp

Klart är att Raced Exceptions ser fram emot onsdagens begivenhet.
– Det är kul att ha sådana här aktiviteter vid sidan av det vardagliga. Stämningen är lättsam i gänget. Och det ska dessutom bli skoj att träffa medtävlarna. Skövde är relativt litet. Vi känner en del i folk i de andra lagen. Det är riktigt duktiga konkurrenter. Men det kommer att bli en kul grej, resonerar Johan Frenning.
Vilket är Raced Exceptions styrka?
– Vi är där utan förväntningar och för att lära oss. Det är vår styrka. Vad som än händer går vi därifrån många kunskaper och erfarenheter rikare!

Följ rafflet på plats

Alla som vill är välkomna att följa den här rafflande avslutningen på teknikparkens temamånad mAI. Vi upprepar dag, tid och plats:
25 maj, 15.00-17.00 Insikten, Portalen. Ingen föranmälan krävs.


Läs mer om AWS DeepRacer i Skövde:
Kom och se DeepRacer-tävlingen i Portalen
Här är lagen som tävlar i AWS DeepRacer

Bildtext: Niklas, Moa, Anton, Johan och Vasko är lika med Raced Exceptions!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson
Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise