InExchange ställer upp i AWS DeepRacer

Raced Exceptions

Snabbast vinner!
DeepRacer-tävlingen, som Science Park Skövde arrangerar nästa onsdag (25 maj) ihop med Amazon Web Services, är inte svårare än så.
Men hur får man den autonoma RC-bilen att köra banan i Insikten i Portalen på bästa varvtid? Det är där utmaningen ligger för lag Raced Exceptions från InExchange – och för övriga sju konkurrenter.

Science Park Skövde har vikt maj månad till Artificiell Intelligens (AI). Arrangemangen har varit många och på onsdag kulminerar programmet med AWS DeepRacer i Insikten i Portalen (15.00-17.00). 
– Det är en rolig tävling där uppgiften är att programmera en självlärande självkörande bil och ta sig runt banan så fort som möjligt, förklarar Johan Frenning som är development manager på InExchange och som tillsammans med fyra kollegor på utvecklingsavdelningen, Vasko Poposki, Moa Rintakoski, Niklas Augustsson och Anton Eklund, bildar laget Raced Exceptions.

Mycket att lära

Racingbilen är i skala 1:18 och kommer att köras utifrån programmerade kommandon på en bana utlagd inne i nämnda konferenslokal.
– På måndag får vi tillgång till aktuella konton. Där ges vi ett antal timmar att lära bilen att köra på det sätt som vi vill utifrån vad vi programmerar. Men förberedelserna har i princip redan börjat. Machine Learning (ML) är ett stort område. Det finns mycket att hämta där ute för att lära sig mer om det här.

Stämningen på topp

Klart är att Raced Exceptions ser fram emot onsdagens begivenhet.
– Det är kul att ha sådana här aktiviteter vid sidan av det vardagliga. Stämningen är lättsam i gänget. Och det ska dessutom bli skoj att träffa medtävlarna. Skövde är relativt litet. Vi känner en del i folk i de andra lagen. Det är riktigt duktiga konkurrenter. Men det kommer att bli en kul grej, resonerar Johan Frenning.
Vilket är Raced Exceptions styrka?
– Vi är där utan förväntningar och för att lära oss. Det är vår styrka. Vad som än händer går vi därifrån många kunskaper och erfarenheter rikare!

Följ rafflet på plats

Alla som vill är välkomna att följa den här rafflande avslutningen på teknikparkens temamånad mAI. Vi upprepar dag, tid och plats:
25 maj, 15.00-17.00 Insikten, Portalen. Ingen föranmälan krävs.


Läs mer om AWS DeepRacer i Skövde:
Kom och se DeepRacer-tävlingen i Portalen
Här är lagen som tävlar i AWS DeepRacer

Bildtext: Niklas, Moa, Anton, Johan och Vasko är lika med Raced Exceptions!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

Bolagsverket: enklare och tryggare med e-faktura

Enklare, tryggare, säkrare. Så ser Bolagsverket på e-faktura. Myndigheten rekommenderar landets företag att fakturera elektroniskt.
Nyheter

En mässa som öppnar dörren till framtiden

InExchange medverkar alltid på Karriärmässan Framtid på Högskolan i Skövde. Årets upplaga var extra kul eftersom mässan återigen kunde genomföras på plats.
Nyheter

Myndigheter vill se obligatorisk e-faktura

E-fakturan bör bli obligatorisk för såväl företag som offentliga myndigheter. Det skriver tre statliga verk som i en hemställan vill se en utredning i ärendet.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise