InExchange ställer upp i AWS DeepRacer

Raced Exceptions

Snabbast vinner!
DeepRacer-tävlingen, som Science Park Skövde arrangerar nästa onsdag (25 maj) ihop med Amazon Web Services, är inte svårare än så.
Men hur får man den autonoma RC-bilen att köra banan i Insikten i Portalen på bästa varvtid? Det är där utmaningen ligger för lag Raced Exceptions från InExchange – och för övriga sju konkurrenter.

Science Park Skövde har vikt maj månad till Artificiell Intelligens (AI). Arrangemangen har varit många och på onsdag kulminerar programmet med AWS DeepRacer i Insikten i Portalen (15.00-17.00). 
– Det är en rolig tävling där uppgiften är att programmera en självlärande självkörande bil och ta sig runt banan så fort som möjligt, förklarar Johan Frenning som är development manager på InExchange och som tillsammans med fyra kollegor på utvecklingsavdelningen, Vasko Poposki, Moa Rintakoski, Niklas Augustsson och Anton Eklund, bildar laget Raced Exceptions.

Mycket att lära

Racingbilen är i skala 1:18 och kommer att köras utifrån programmerade kommandon på en bana utlagd inne i nämnda konferenslokal.
– På måndag får vi tillgång till aktuella konton. Där ges vi ett antal timmar att lära bilen att köra på det sätt som vi vill utifrån vad vi programmerar. Men förberedelserna har i princip redan börjat. Machine Learning (ML) är ett stort område. Det finns mycket att hämta där ute för att lära sig mer om det här.

Stämningen på topp

Klart är att Raced Exceptions ser fram emot onsdagens begivenhet.
– Det är kul att ha sådana här aktiviteter vid sidan av det vardagliga. Stämningen är lättsam i gänget. Och det ska dessutom bli skoj att träffa medtävlarna. Skövde är relativt litet. Vi känner en del i folk i de andra lagen. Det är riktigt duktiga konkurrenter. Men det kommer att bli en kul grej, resonerar Johan Frenning.
Vilket är Raced Exceptions styrka?
– Vi är där utan förväntningar och för att lära oss. Det är vår styrka. Vad som än händer går vi därifrån många kunskaper och erfarenheter rikare!

Följ rafflet på plats

Alla som vill är välkomna att följa den här rafflande avslutningen på teknikparkens temamånad mAI. Vi upprepar dag, tid och plats:
25 maj, 15.00-17.00 Insikten, Portalen. Ingen föranmälan krävs.


Läs mer om AWS DeepRacer i Skövde:
Kom och se DeepRacer-tävlingen i Portalen
Här är lagen som tävlar i AWS DeepRacer

Bildtext: Niklas, Moa, Anton, Johan och Vasko är lika med Raced Exceptions!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

AWS DeepRacer ett kul och lärorikt projekt

Fem medarbetare på InExchange fick chansen att ställa upp i AWS DeepRacer och lära sig mer om Machine Learning.
Nyheter

Hantverksdata får InExchange miljöpris

InExchange har nu delat ut vårt särskilda miljöpris. Vinnaren för 2021 är Hantverksdata som får fler och fler kunder att använda e-faktura.
Nyheter

Samarbete kring gemensamt ramverk för samtrafik

Henrik Möller, ledamot i EESPA, tror att det utlysta samarbetet mellan EESPA och OpenPeppol kring ett gemensamt ramverk för samtrafik kan få mycket positiv effekt.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram