Issa Hijazi och Gabrielle Önnestam strålar ikapp med solen som frikostigt breder ut sitt varma sken över altanen på InExchange.
Den här duon är just nu sommarjobbare på företagets utvecklingsavdelning.
I ett läge när deras högskolestudier har temporär sommarpaus har de tagit chansen att testa sina färdigheter i en kul och kreativ arbetsmiljö.

De tillfälliga sommarvikariaten är en av InExchanges allra starkaste rekryteringsbaser. Johan Wahlström, som är utvecklingschef på InExchange, menar att den tidsbegränsade anställningen innebär en ömsesidig möjlighet för båda parter. Företaget får bättre vetskap om personens egenskaper och förmåga och vänder man på perspektivet erbjuds sommarjobbaren en bra inblick i jobbet och kan skaffa sig en skaplig uppfattning om ifall det kanske är en framtida arbetsplats för han eller hon.
– Det är det idealiska sättet att lära känna varandra, betonar Johan.

Flera av utvecklingsavdelningens nuvarande medarbetare har fått fasta anställningar på InExchange just genom att börja som sommarjobbare. Måhända blir Issa Hijazi och Gabrielle Önnestam nästa exempel. Båda förstärker i sommar företagets personalbesättning och jobbar på utvecklingssidan tills en bit in i augusti.
I Gabrielles fall innebär det flera glada återseenden. Några av de nuvarande kollegorna är kompisar som hon tidigare pluggat ihop med.
– De tipsade mig om InExchange. Ja, de ”pushade” mig också får jag nog tillstå. Jag fick veta att det fanns möjlighet att jobba med Business Intelligence. Det är precis det jag vill hålla på med. Jag tycker om att syssla med statistik. Så för min del är det här jobbet helt perfekt, förklarar Gabrielle och passar på att slå fast:
– Det är också ett trevligt ställe att jobba på.

Issa Hijazi instämmer i att trivselfaktorn är på topp:
– Jag var här i våras på After Work-kvällen för studenter. Redan då märktes det hur mycket InExchange bryr sig om sina medarbetare. Det tycker jag är viktigt att känna. Jag gillar när företag verkligen sätter värde på sina anställda.
Issa menar att det påverkar arbetsklimatet positivt. Han framhåller stödet han känner från alla håll. Under det här sommarjobbet är han koncentrerad på partnerwebben. De gånger det blir för klurigt, och det känns hopplöst att komma vidare, finns det alltid någon att rådfråga.
– Så man lär sig mycket. Man känner att man utvecklas hela tiden, konstaterar Issa tacksamt.

Issa har fullbordat två år på Högskolan i Skövde. Han läser datavetenskap med systemutveckling som inriktning. Fortsättning följer i höst. Veckorna på InExchange gör honom bra rustad inför det tredje och sista året. Gabrielle, som läst exakt samma högskoleutbildning, ligger studiemässigt ett år före sin sommarjobbskamrat. Hon har skrivit klart sitt examensarbete, men tänker spä på sina akademiska förehavanden med ytterligare en termin.
– Jag kommer att läsa fler kurser inriktade på Business Intelligence, förklarar hon målmedvetet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

InExchange rullar på även i utspridd upplaga

test

Gör som InExchange – följ Global Pride

Info med anledning av covid-19

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram