Issa och Gabrielle är våra sommarjobbare

Issa Hijazi och Gabrielle Önnestam strålar ikapp med solen som frikostigt breder ut sitt varma sken över altanen på InExchange.
Den här duon är just nu sommarjobbare på företagets utvecklingsavdelning.
I ett läge när deras högskolestudier har temporär sommarpaus har de tagit chansen att testa sina färdigheter i en kul och kreativ arbetsmiljö.

De tillfälliga sommarvikariaten är en av InExchanges allra starkaste rekryteringsbaser. Johan Wahlström, som är utvecklingschef på InExchange, menar att den tidsbegränsade anställningen innebär en ömsesidig möjlighet för båda parter. Företaget får bättre vetskap om personens egenskaper och förmåga och vänder man på perspektivet erbjuds sommarjobbaren en bra inblick i jobbet och kan skaffa sig en skaplig uppfattning om ifall det kanske är en framtida arbetsplats för han eller hon.
– Det är det idealiska sättet att lära känna varandra, betonar Johan.

Flera av utvecklingsavdelningens nuvarande medarbetare har fått fasta anställningar på InExchange just genom att börja som sommarjobbare. Måhända blir Issa Hijazi och Gabrielle Önnestam nästa exempel. Båda förstärker i sommar företagets personalbesättning och jobbar på utvecklingssidan tills en bit in i augusti.
I Gabrielles fall innebär det flera glada återseenden. Några av de nuvarande kollegorna är kompisar som hon tidigare pluggat ihop med.
– De tipsade mig om InExchange. Ja, de ”pushade” mig också får jag nog tillstå. Jag fick veta att det fanns möjlighet att jobba med Business Intelligence. Det är precis det jag vill hålla på med. Jag tycker om att syssla med statistik. Så för min del är det här jobbet helt perfekt, förklarar Gabrielle och passar på att slå fast:
– Det är också ett trevligt ställe att jobba på.

Issa Hijazi instämmer i att trivselfaktorn är på topp:
– Jag var här i våras på After Work-kvällen för studenter. Redan då märktes det hur mycket InExchange bryr sig om sina medarbetare. Det tycker jag är viktigt att känna. Jag gillar när företag verkligen sätter värde på sina anställda.
Issa menar att det påverkar arbetsklimatet positivt. Han framhåller stödet han känner från alla håll. Under det här sommarjobbet är han koncentrerad på partnerwebben. De gånger det blir för klurigt, och det känns hopplöst att komma vidare, finns det alltid någon att rådfråga.
– Så man lär sig mycket. Man känner att man utvecklas hela tiden, konstaterar Issa tacksamt.

Issa har fullbordat två år på Högskolan i Skövde. Han läser datavetenskap med systemutveckling som inriktning. Fortsättning följer i höst. Veckorna på InExchange gör honom bra rustad inför det tredje och sista året. Gabrielle, som läst exakt samma högskoleutbildning, ligger studiemässigt ett år före sin sommarjobbskamrat. Hon har skrivit klart sitt examensarbete, men tänker spä på sina akademiska förehavanden med ytterligare en termin.
– Jag kommer att läsa fler kurser inriktade på Business Intelligence, förklarar hon målmedvetet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise