Känns det igen?

De flesta av oss önskar att det fanns fler timmar på dygnet. Vi har fullt upp och vill göra bra ifrån oss, men ibland känns det som att när vi är klara med en uppgift tillkommer två nya.

Under 2013 sparade företagen i InExchange Network totalt 395 893 timmar, tack vare elektronisk fakturering. Det är totalt 244 arbetsår!

Det tar upp till 97% mindre tid att bearbeta en mottagen e-faktura jämfört med en pappersfaktura, och 94% mindre tid att skicka den.

Tidsbesparingen ligger framför allt i att de fakturor som skickas i InExchange Network går genom grundliga kontroller som leder till att betydligt färre felfakturor skickas iväg. Bland det som kontrolleras på fakturorna är summor, adresser och referenskoder.

Dessutom dyker mottagna e-fakturor upp direkt i fakturamottagarens affärssystem. Då slipper mottagaren den manuella inmatningen av fakturauppgifter, vilket innebär en väldigt stor tids- och kostnadsbesparing.

Den som skickat e-fakturorna slipper också mycket onödigt arbete som till exempel kuvertering och transport.

Så, vad skulle du göra med dina extra timmar? Fokusera på viktigare uppgifter än onödig pappershantering? Gå en utbildning? Ägna mer tid åt befintliga uppgifter för att minska stress? Skicka dina meddelanden på papper med Posten istället för e-post?


Hur kom vi fram till det här?

Bruno Koch, E-Invoicing/E-Billing 2013, (april 2013)
The Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), http://stats.oecd.org (2014-02-12).
Statistiska Centralbyrån (SCB), http://scb.se (2014-01-18).
InExchange, interna rapporter, från 2013 och 2014.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise