Region Halland gav i början av året klart besked till 1 400 av sina leverantörer:
Vi tänker gå över till e-fakturor.
Sedan har det gått fort. På bara några månader har nästan 900 av de tillfrågade anslutit sig.
– Vi ser att det hela tiden tickar in nya förfrågningar. Sedan gör vi små ryck själva. Vi går in direkt i InExchange nätverk och letar potentiella leverantörer, berättar Kate Vaher-Käll, ekonom på Region Halland.

Elektroniska fakturor är något som Region Halland varit lite sena med, men i samband med att man bytte affärssystem kände man att det var dags att ta steget. I november i fjol skrev regionen avtal med InExchange. Därefter har det skett en snabb förvandling. En stor del av deras leverantörer har hörsammat uppmaningen att fakturera digitalt.
Kate Vaher-Käll konstaterar att det var precis den reaktionen man hade hoppats på.
– Att snabbt komma i gång med stora volymer är viktigast av allt. Annars drar det lätt ut på tiden. Därför tycker jag att det är bra att man tar hjälp av InExchange för att ansluta leverantörer och knyta åt sig så många som möjligt på kortast möjliga tid, säger Kate.

Kate Vaher-Käll berättar i en ny artikel på vår sida med referenscase – se länk nedtill – om Region Hallands erfarenheter av sitt avtal med InExchange som nu hunnit löpa drygt ett halvår. I sina tidiga kontakter med InExchange skrev hon följande rader i kommentarsfältet: ”Supersmidigt projekt med kunnig och effektiv personal hos kunden”.
Det positiva intrycket har bestått sedan dess.
– Jag tycker att det fungerat riktigt bra, säger Kate och nämner säkerheten, spårbarheten och den pålitliga tekniken som ett par av fördelarna.
Sedan har det blivit avsevärt mindre adminsitration.
– Ja, det kan man lugnt säga, intygar Kate och berättar:
– För att underlätta för kontering och sådant har vi satt upp regler som gör att det blir automatiskt konterat nu när vi får det mer specificerat på en elektronisk faktura. Det har minskat arbetsflödet för leveransgodkännare och konteringspersonal. Tidigare med de skannade fakturorna var de hårt belastade.

En längre intervju med Kate Vaher-Käll hittar ni, som sagt, på referenssidan och där hamnar ni genom att klicka på knappen nedan.

LÄS HÄR

Foto: Magnus Andersson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Okategoriserad

Många studenter nyfikna på InExchange

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram