InExchange ställer ut på EFH 2018 på torsdag (17 maj).
Det blir även en halvtimme med InExchange på scenen förstärkt med Lennart Wallin som är avtalscontroller på Örebro kommun.
Han kommer att ge konferensdeltagarna en inblick i tjänsten Inköpsanalys – och belysa hur fördelaktig den är.

– Ja, jag tänkte visa hur man kan använda det här verktyget till att göra spendanalyser på ett enkelt och kvickt sätt bara på datan man får tack vare att man jobbar med elektroniska fakturor, förklarar Lennart.
– Sedan kommer jag att betona hur väsentlig själva e-fakturan är och hur viktigt det är att man får så många som möjligt. Det är när mängden ökar man verkligen ser styrkan i att utnyttja datan som finns i elektroniska fakturor.

Informationen som levereras ger inte bara överskådlighet och kontroll. Blir datan behandlad i tjänsten Inköpsanalys – som InExchange erbjuder sina kunder – kan det träda fram många lönsamma upptäckter. Lennart Wallin vet av egen erfarenhet. Han har använt detta verktyg i mer än två år i sitt arbete. Han har på den tiden sparat cirka 15 miljoner kronor för Örebro kommuns räkning.

Hur sådana här välkomna besparingar går till förevisade Lennart vid konferensen Avtalsuppföljning 2018 för två månader sedan i Stockholm. Med analystjänsten som finkammande instrument granskades en större post obetalda fakturor. Det behövdes bara några enstaka knapptryck för att hitta en överdebitering på 71 204 kronor.
Lita på att det spärrades upp många häpna ögon. Det gick ett sus i konferenssalen. Känslan var att Lennart hade viftat med ett magiskt spö, men sifferspelet hade inte ett dugg med trolleri att göra. Det goda exemplet var helt sonika resultatet av InExchanges oumbärliga produkt.

Blir det en liknande programpunkt på EFH?
– Nej, vi går åt ett litet annat håll den här gången. Jag tänkte att vi skulle fokusera på hur viktigt det är att få in elektroniska fakturor. Sedan blir det rejäl tonvikt vid det visuella. Vi kommer att köra verktyget i realtid och åskådliggöra tårtbitarna och diagrammen som man får med i tjänsten.
Vad anser du är finessen och styrkan med verktyget?
– Jag tycker att det är enkelheten och snabbheten. Plus att det är visuellt tilltalande. Det är lätt att se och lätt att förstå vad man får fram. Du behöver inte tänka i kredit eller debet, om det ska vara plus här eller minus där, utan du ser väldigt tydligt vad som gäller.
Är det svårt att sätta sig in i tjänsten?
– Nej. Efter att jag gått igenom det här på torsdag kommer alla helt själva kunna göra samma saker som jag gjort, lovar Lennart Wallin.VI SES PÅ EFH 2018

Heldagskonferensen om det senaste inom elektronisk fakturahantering, EFH 2018, hålls i Hotel Birger Jarl i Stockholm på torsdag (17 maj) och arrangeras av Fältmans och Inspectum.
InExchange håller i nedanstående programpunkt och har monter under konferensen. Hoppas att vi ses!

10.15–10.45 Spendanalys öppnar dörren till en kostnadseffektiv framtid
Sabina Johansen, account manager, InExchange
Lennart Wallin, avtalscontroller, Örebro kommun

Läs också:
Hittade en överdebitering på 71 000 kronor tack vare Inköpsanalys 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Okategoriserad

Många studenter nyfikna på InExchange

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram