Linus och Daniel chattade på Karriärmässan

InExchange medverkar alltid på Karriärmässan Framtid som arrangeras av studentkåren på Högskolan i Skövde i samarbete med kommunens näringsliv.
På torsdagen genomfördes årets mässa. Eftersom covid-19 omöjliggjorde det vanliga upplägget hölls mässan digitalt den här gången. Nu skapades spännande möten vid datorskärmen i stället.
– Karriärmässan är ett fantastiskt ställe att träffa nya talanger, intygar Daniel Söder, medarbetare på supportavdelningen på InExchange.

Det var Daniel Söder och utvecklaren Linus Lindahl som representerade InExchange i det chattrum som utgjorde plattform för samtalen mellan studenterna och deltagande företag. Duon fick möta flera nyfikna högskoleelever. Daniel och Linus var aktiva i arbetet att bjuda in till videochatt och det gav resultat.
– Några stycken hade faktiskt satt upp punktlistor med saker de ville fråga om. Som hur det är att jobba på vårt företag och vilken stämning och kultur som råder. Det kom upp många sådana frågor, berättar Daniel Söder och fortsätter:
– Just att man förberett en checklista med några standardfrågor tror jag är typiskt för en chatt. Och det initiativet tyckte jag var toppen. Då finns det verkligen en seriös vilja i botten att få ut något bra av samtalet.
Linus Lindahl konstaterar att flera var väldigt konkreta i sina undringar.
– Mycket kretsade kring jobberbjudanden. Vilka tjänster vi har och så vidare. Generellt pratade vi mer om roller och befattningar än om oss som företag. Alltså mer specifikt vad olika roller innebär. Framför allt om vi ser till utveckling som jag själv jobbar inom. Typ tekniska frågor. Exempelvis vilket språk vi skriver vår kod i.

Högskolans studentråd förklarar i sin beskrivning av mässan att arrangemanget ska tjäna “som en viktig länk mellan studenter och arbetsgivare för framtida samarbete”. Linus och Daniel menar att det syftet onekligen uppfylls.
– Men det blir lite mer formellt på webben och inte lika personligt. Den traditionella mässan vinner absolut i längden, anser Linus och det håller Daniel med om.
– Jag föreställer mig att resultatet blir ännu bättre på ett mässgolv. Men jag får säga att även det här digitala formatet gav utbyte i flera goda kontakter. Det var verkligen inget slöseri med tiden.

Torsdagens nätverkande innebar att flera studenter registrerade sig på https://jobs.inexchange.se/ som är den portal InExchange använder sig av i rekryteringen av nya förmågor.
– Karriärmässan Framtid är ett superviktigt samarbete mellan Högskolan i Skövde och det lokala näringslivet. Vi har hämtat flera medarbetare den vägen. Det är ett av våra viktigaste verktyg när det gäller kompetensförsörjning, säger Jenny Brian, HR-chef på InExchange, och konstaterar vidare:
– Mässan ger oss chansen att marknadsföra oss som arbetsgivare och berätta om alla funktioner som finns på vårt företag. Många föreställer sig att vi enbart har tjänster inom utveckling och IT, men sanningen är att vi täcker hela floran. Det finns en massa spännande yrken och tjänster hos oss samlade under ett och samma tak.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Över 90 procent e-faktura hos 25 myndigheter

Under fjolåret var 84 procent av alla fakturor till våra statliga myndigheter elektroniska. Hos 25 av myndigheterna var andelen e-fakturor till och med 90 procent eller mer.

Digitaliserade ekonomier har klarat pandemin bättre

Sverige, Finland och Danmark ligger i topp i fråga om digital utveckling och har därför ekonomiskt sett drabbats av ett mildare bakslag under pandemin än andra EU-länder.

Biljoner med papper – men volymen minskar

Enligt färsk statistik minskade under 2020 antalet pappersutskrifter världen över med 14 procent jämfört med året innan.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram