Louise vågade ta ton på outforskad mark

Hon sjunger gärna musikal och opera och älskar att måla akvareller.
Men Louise Bogren är även fenomenal på elektroniska fakturor och digitala affärstjänster.
Louise är lite grann som Skövde helt enkelt.
Precis som sin hemkommun – som ni möter i filmen om det innovativa Sverige – har hon vågat bryta okänd mark och antagit stora utmaningar.

Louise Bogren är account manager på InExchange i Skövde. Hon är en av de personer som man får följa i filmen ”Det innovativa Sverige – del 1 Skövde”.
Tittarna kommer genast att upptäcka vilken färgstark profil Louise är. Hon är sångfågeln som landade i ett bo fyllt med hårddiskar, skärmar och
nätverkskablar.
– Jag pluggade klassisk sång på musikhögskola. I väntan på någon spännande chans inom musiken behövde jag ett annat jobb så länge. Jag tänkte att säljare kan jag nog vara ett litet tag, erinrar hon sig och ler innerligt när hon tänker tillbaka på hur anställningsintervjun på InExchange förlöpte:
– Jag sa som det var. Jag kan inget om datorer. Jag äger ingen dator ens. Men jag är grym på att sälja. Svaret kom direkt: ”när kan du börja?”

Louise är fortfarande en sångerska av rang. Hon är ibland solist vid bröllop och begravningar och sjunger även i kör. Framför allt inspireras hon av att sjunga klassiska storverk som Bachs Johannespassion och Mozarts Requiem eftersom det ”sångtekniskt kräver så mycket mer”. Men schlager ligger henne också varmt om hjärtat. Råder det melodifestivaltider är glitterboan obligatorisk runt halsen.
Det som ändrat sig är att Louise numera är både en konstnärssjäl och ett proffs inom IT-sektorn. Karriärresan som inleddes med att hon sålde fakturaskrivare – som är en installationsvara för elektronisk fakturering – har i dag helt andra dimensioner.
– Nu känner jag till hela branschen och det tekniska runt omkring, konstaterar hon.

Vad har InExchange betytt för dig?
– Företaget har alltid trott på mig. Jag har känt, både då och nu, att jag är en viktig resurs. Man har sett mina styrkor. Jag är bra på att få våra kunder att förstå. Jag kan förklara det tekniska på ett enkelt sätt.
– Sedan har jag bevisat inför mig själv vad jag är kapabel till. Jag älskar Pippi Långstrump när hon säger: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!”. Jag har vågat bli expert på ett område som var okänt för mig.

Vad har du betytt för InExchange?
– Jag tror att jag har varit en ögonöppnare. Jag dök upp med min speciella stil med mycket tatueringar och lite högljudda personlighet. Det väckte nog viss skepsis kan jag föreställa mig. Men det är i så fall tvivel jag övervunnit. Man ska aldrig döma någon efter det yttre. Det är vad man säger och har för kvalitéer som är det viktiga. Inte hur man ser ut.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Över 90 procent e-faktura hos 25 myndigheter

Under fjolåret var 84 procent av alla fakturor till våra statliga myndigheter elektroniska. Hos 25 av myndigheterna var andelen e-fakturor till och med 90 procent eller mer.

Digitaliserade ekonomier har klarat pandemin bättre

Sverige, Finland och Danmark ligger i topp i fråga om digital utveckling och har därför ekonomiskt sett drabbats av ett mildare bakslag under pandemin än andra EU-länder.

Biljoner med papper – men volymen minskar

Enligt färsk statistik minskade under 2020 antalet pappersutskrifter världen över med 14 procent jämfört med året innan.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram