Malins yoga rensar kropp och sinne

Torsdag är yogadag på InExchange.
Då rullas yogamattorna ut i källarvåningens relaxrum. Friskvård är av central betydelse för företaget och får av den anledningen fodrat utrymme.
Malin Danielsson håller i passen – och hon älskar varje minut.
– Att instruera är det bästa jag vet, slår hon fast utan att blinka.

Anders Jonsson, vd på InExchange, konstaterar att träningsmöjligheterna som erbjuds inom företagets ramar fyller en viktig funktion. Det tar för all del viss arbetstid i anspråk, men det känns ändå som en god investering.
– Vi är nog många som upplever att vi har mycket omkring oss och har svårt att hitta tiden som behövs för att hålla sig i trim. Därför är det viktigt att kunna ta den tiden någonstans och det utrymmet är vi beredda att ge, förklarar han.
Företagets uppfattning är att det förräntar sig?
– Träningen gör att man mår bättre. Plus att man trivs och har kul. Och då gör man såklart ett bättre jobb också. Så svaret är ja. Om vi som jobbar här mår bra så mår vi även bra som företag, menar Anders.

”Bara känslan att
komma ner i varv
betyder mycket”

Aktiviteterna är flera. Veckoprogrammet innehåller innebandy, tabata (högintensiv intervallträning) och yoga. Det finns också tillgång till gymlokal och regelbunden massage. Periodvis har det även erbjudits qigong.
Det är således lite av varje.
Pratar vi yoga specifikt är Malin Danielsson ansvarig instruktör. Malin är account manager på InExchange, men strax innan lunchtid på torsdagar skiftar hon till träningströja och tajts och rullar ut yogamattan. Många har, precis som Malin, egen matta, men InExchange köpte dessutom in tio mattor i början av året. Ingen riskerar att bli utan. Vill man testa är det bara att infinna sig.
– Varför jag håller på med yoga? För min del ligger hela grejen i utmaningen att lära känna sig själv. Både till det inre och till det yttre. Det handlar också om att lära sig att släppa det som finns runt omkring och ha kontroll över det enda du kan styra över. Nämligen dig själv. Allt krut och fokus ska vara koncentrerat på välbefinnande.
Men, som Malin är snabb att påpeka, var och en måste upptäcka yogans positiva sidor i sin egen takt.
– Bara känslan att kunna komma ner i varv betyder mycket. Förmågan att koppla samman hjärnan och kroppen kommer efterhand. Det tar oftast några gånger att finna samverkan som gör att man slappnar av helt och hållet, kommer ner i puls och hittar in i andningen för att syresätta hela kroppen.

Malin växlar mellan formerna yinyoga respektive hathayoga. I yinyogan ligger man länge i samma position så att kroppen slappnar av maximalt. Hathayogan bygger mer på rörlighet, styrka och balans. När Malin beskriver kategorierna märks det hur initierad hon är. Den personliga yogaresan började 2006. Gymmet hon jobbade på ville bredda sin repertoar med yoga och behövde skicka en av sina medarbetare på utbildning.
Ni kan givetvis räkna ut vem det blev.
Efter två lärorika kurstillfällen var instruktörrollen säkerställd och yogan blev därmed ett naturligt inslag i hennes liv. Engagemanget klingade i och för sig av under några år, men tog ny fart när hon väntade sitt första barn.
– Jag upplevde en tuff graviditet. Under sjukskrivningen jag tvingades till tog jag upp gravidyoga. Jag märkte verkligen en positiv effekt. Sedan dess kör jag yoga näst intill varje morgon, förklarar Malin.
I dag anlitas Malin av gymmet Energi i Skövde. Hon håller i yoga och spinning. I det senare fallet snackar vi om två olika pass: style indoor som är en form av konditionsträning likt spinning fast på crosstrainer och MRL som är fokuserat på mage, rumpa och lår.
Samtidigt är yogaträningen på InExchange hennes kära skötebarn.
– Att instruera är det bästa jag vet, deklarerar hon och ger en målande beskrivning av de uppfriskande reaktioner som den dryga halvtimmen väcker.
– Jag ser ju väldigt tydligt att folk mår bra av yoga. Alltså, de leenden man omges av efter varje pass är en fröjd kan jag säga. Deltagare som kommer till träningen med tio kilos tyngd på axlarna svävar efteråt iväg på lätta steg. Det är ren lycka!

En röst om Malins yoga:
”Jag hade tidigare en föreställning om att yoga var något svårt och flummigt. Malins lunchyoga har lärt mig att det inte alls behöver vara så. För mig har det inneburit en lugn stund för återhämtning där största utmaningen är att stilla tankarna och vara här och nu. Något jag tror är jätteviktigt att öva på ur ett hälsoperspektiv.”
Ulrika Bånnsgård, säljsupport mot kund, InExchange

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise