Malmö stad satsar på Sveorder och Svefaktura

Malmö stad har tecknat ett e-handelsavtal med InExchange. InExchange har under flera års tid varit leverantör av e-fakturatjänster till Malmö stad och nu väljer Malmö att fördjupa samarbetet och även börja arbeta med elektroniska beställningar via InExchange.

Sara Killander, e-handelsansvarig på Malmö stad, säger att målet är att kunna nå fler och även mindre leverantörer.

”Det handlar om att skapa förutsättningar såväl för kommunen som för de mindre leverantörerna att på ett kostnadseffektivt sätt sätta upp elektroniska flöden. Många kan redan idag skicka en e-faktura och via InExchange får de även möjlighet att lika enkelt kunna ta emot en elektronisk beställning.”

Malmö stad är Sveriges tredje största kommun. Malmö hanterar årligen närmare 650 000 fakturor och har under flera års tid arbetat aktivt med att öka andelen elektronisk handel och är i dagsläget uppe i c:a 50%.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Snabbguide om Peppol: 1. Detta är Peppol

Det viktigaste om Peppol snabbt och enkelt förklarat i en miniserie i tre avsnitt. Här är första delen: Detta är Peppol.

Bygg in e-fakturan i den digitala resan

Digitalisering är rejält i ropet inom byggsektorn. Det är viktigt att det administrativa inkluderas. Faktureringsområdet äger en stor digital potential.

Jämför e-faktura och PDF-faktura och förstå skillnaden

Är det skillnad på e-faktura respektive PDF-faktura? Svaret är definitivt ja. I vår jämförelse tar vi upp en rad saker som skiljer formaten åt.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram