Många studenter nyfikna på InExchange

En mötesplats för studenter och arbetsliv.
Så rubriceras karriärmässan Framtid av arrangerande Högskolan i Skövde.
InExchange instämmer, men lyfter gärna beskrivningen en nivå till.
Mässan är en stark rekryteringsbas. Det här årliga evenemanget på högskolan i kombination med den student-AW som hålls några veckor senare på InExchange har etablerat kontakter som mynnat ut i flera anställningar.

InExchange och Högskolan i Skövde äger en tät samhörighet. Det finns mångfaldiga exempel bland företagets anställda som utbildat sig på detta viktiga lärosäte för Skövde kommun. Det handlar främst om programmerare och systemutvecklare, men även ekonomer och medarbetare på supportsidan har gått den här vägen.
Mika Holmén, som arbetar på supportavdelningen, menar att sambandet är väldigt logiskt egentligen.
– Det är stora utvecklingsmöjligheter som InExchange erbjuder, säger han.

Mika läste dataspelsutveckling – med inriktning programmering – och socialpsykologi under sina år på Högskolan i Skövde. När Framtid 2020 arrangerades under onsdagen var han tillbaka i samma korridorer, men nu i egenskap av rekryterare.
Ett företag i den storleksklass som InExchange befinner sig i idag, med en bit över 100 anställda, behöver speja aktivt efter spännande förstärkningar. Högskolans karriärmässa är därför ett perfekt kontaktforum. Det är inte bara heltidstjänster som ska besättas. InExchange har behov av sommarvikarier och även utrymme för studenter som letar arbetsgivare för kommande examensjobb.
– Många är intresserade, intygar Mika när halva mässdagen passerat och klockan pekar på lunchdags.
– Vanligaste frågan är vad InExchange gör. När man fått det förklarat undras det exempelvis vilka programmeringsspråk vi jobbar med och vilken typ av utveckling det handlar om, ifall utvecklingen görs internt eller om vi köper in programmen av andra. Just att vi jobbar inhouse med utvecklingsbiten väcker helt klart en del nyfikenhet. Många tycker att det låter kul och väldigt lockande, förklarar han.

Men även studenter inom andra utbildningsgrenar stannade till hos InExchange. För återigen. InExchange har växt i ett högt tempo och är i dag en arbetsplats som innehåller väldigt många slags roller.
InExchange har sedan årsskiftet en HR-chef som heter Jenny Brian. Jenny ingick i besättningen som representerade InExchange denna händelserika dag i högskolans D-hus. “Jättekul” var hennes betyg när vi bad om ett omdöme om mässan.
– Det är oerhört roligt att möta yngre människor som är i början av yrkeskarriären. Här på mässan får man ju faktiskt förmånen att kunna påverka lite. Det är ett tillfälle att beskriva hur vardagen kan vara ute i arbetslivet och vad studenterna kan göra av all kunskap som de samlar här på högskolan, konstaterar Jenny.

InExchange arrangerar en uppföljning på Framtid 2020 i form av en student-after work den 31 mars klockan 18.00 i företagets lokaler på Science Park Skövde. Då berättar vi mer om vårt företag och bjuder på mat, dryck och goodiebag.

Här går man in och anmäler sig:
Student-After work på InExchange 31 mars kl 18.00

Bildtext: Utvecklaren Joakim Johansson (med InExchangetröja) var en av flera medarbetare som bemannade InExchange monter på Framtid 2020. Intresset att få veta mer om InExchange och våra rekryteringsplaner var som synes mycket stort bland studenterna. Foto: Per Gustafsson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise