Kärleken är förstås i centrum för Skövde Pridefestival som hålls kommande helg.
Men vad är egentligen kärlek för dig?
Festivalens huvudsponsor InExchange ställer frågan. Bästa motiveringen belönas med en exklusiv tavla målad av konstnärinnan Moa Andersson.

Skövde Pridefestival (29 september–1 oktober) verkar för allas lika värde, delaktighet, gemenskap och trygghet. Det här blir tredje gången som festivalen anordnas i Skövde. InExchange, som är ett Skövdebaserat företag inom digitala finanstjänster, har varit huvudsponsor varje år. Det är ett glädjefyllt och angeläget arrangemang som är roligt att vara aktiv del av.

Utöver det självskrivna nöjet att delta i paraden innebär engagemanget att InExchange har tält på Hertig Johans torg där det kommer att vara full aktivitet från 10.00 på lördagsförmiddagen och framåt. I nämnda tält vankas bland annat en tävling som utgår från frågeställningen ”Vad är kärlek för dig?”. Motiveringarna lämnas på plats. Det är verkligen värt att vara med och knåpa ihop en formulering. Bästa lagda förslag vinner en fantastisk tavla av konstnärinnan Moa Andersson som hon målat särskilt för det här tillfället.
Moa tillstår att motivet följer hennes sedvanliga tema.
– Damer i mogen ålder är mitt huvudspår. Det finns en snäv tantmall, hur tanter ska vara, hur de ska klä sig och så vidare. Jag vill visa andra alternativ, förklarar hon och fortsätter:
– Under detta faller sedan ytterligare kriterier. Som klass, kön, etnicitet och sexualitet. Genom att tanter är min utgångspunkt, och frågan gällde att göra något ihop med Pride, blev det lätt att bestämma vad jag skulle måla.
Resultatet utstrålar värme, ömsinthet och glädje.
– I reklamsammanhang brukar kärlek alltid illustreras med ett ungt par i 20-årsåldern, men jag vill förmedla hela bilden. Det går att bli förälskad även vid 85, betonar Moa.

Tältet som InExchange förestår under Pridefestivalen kommer över huvud taget andas gemenskap och lycka. Mitt bland alla fruktfat och kaffetermosar bjuds det på allehanda aktiviteter särskilt riktade till de yngsta, såsom fiskdamm, armbandspyssel och ansiktsmålning.

Läs mer om:
Skövde Pridefestival: http://skovdepride.se/
Moa Andersson: https://sv-se.facebook.com/Tantverkstan1/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Okategoriserad

Många studenter nyfikna på InExchange

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram