Musik, kärlek och respekt

Musik, kärlek och glädje i en inbjudande mix.
Det väntar på lördag i stadsdelen Södra Ryd i Skövde. Då arrangeras festivalen ”Kärlek & Respekt” på initiativ av tjejgruppen Lågan och med InExchange som en av sponsorerna.
Det är bäddat för härlig gemenskap och massor av glada skratt.

Tjejgruppen Lågan är verksam inom ramarna för fritidsgården Flamman i Södra Ryd. I gruppen ingår tio tjejer. De har förberett och jobbat med det här festivalprojektet under lång tid med stöd från personalen på Flamman och Skövde kommun i stort.
– Men nu är det mesta fixat. Det är bara några av aktiviteterna som vi behöver planera lite till, meddelar Gabriella Lahdo när hon hör av sig för en lägesrapport.
Entusiasmen är stor i gänget. Insatserna är förvisso helt ideella, men tjejerna är rörande överens: det är värt alla ansträngningar.
– Vår belöning är att människor blir glada, inskjuter Gabriella kvickt.

Stämningen kommer garanterat att vara på topp. Förutsättningarna är bästa tänkbara. Evenemanget hålls på torget i Södra Ryds centrum (13.00-16.30). På scenen uppträder bland annat Jeano, Mary Eskander, Anna Antwan och Fadi & Moe. Samtidigt kommer det finnas tivoli, fikaförsäljning och diverse andra aktiviteter som ansiktsmålning och utlottning. Och självklart är det ett drog- och alkoholfritt arrangemang.
Gabriella tror på en fantastisk lördag. Det finns tidigare upplagor att jämföra med. Det är faktiskt tionde gången som festivalen hålls. Senast var förra året. Då följdes det upp med en futsalcup (inomhusfotboll) i december. Även den arrangerades under parollen ”Kärlek & Respekt”.
– Det blev väldigt lyckat i fjol. Det deltog mycket folk vilket var jätteroligt. Många var tacksamma över att det anordnades en sådan här dag, förklarar Gabriella och tillägger:
– Vi höll i det då också. Eftersom det var uppskattat tog vi initiativet en gång till. Det känns bra att göra någonting gott igen.

Syftet med festivalen är precis som namnet säger; att sprida kärlek och respekt. Med det här musikevenemanget vill man skapa en mötesplats för alla – oavsett ålder, kön och bakgrund. Kort sagt: hela Skövde är välkommet till torget i Södra Ryd.
Och den uppmaningen är Gabriella snabb att understryka:
– Vi vill verkligen att så många som möjligt kommer hit. Det finns tyvärr en del fördomar om Ryd som stadsdel. Genom att göra något bra och arrangera en festival kan det förhoppningsvis bidra till en positivare bild.
Torget på Timmervägen kommer att vara fyllt med medryckande toner, breda leenden och en välkomnande stämning. Gissningsvis blir det även bra väder. För nog låter det som ett solskensarrangemang.

MUSIKFESTIVAL KÄRLEK & RESPEKT
När: lördag 1 juni.
Var: Timmervägen 1, Skövde.
Tid: 13.00-16.30.
Artister: Jeano, Mary Eskander, Anna Antwan, David Zozo, Kevin Barwich, Fadi & Moe, Prince D, Noor Aychouh.
Arrangörer: Ungdomar på Flammans fritidsgård, Skövde kommun.
Sponsorer: InExchange, Svenska kyrkan, föreningen KulturUngdom.

Bildtext: Maria Talya, Gabriella Lahdo, Lorina Albaloue och Sandi Abraham ingår i tjejgruppen Lågan som organiserar lördagens musikfestival i Södra Ryd i Skövde.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise