”Nu blir vi ännu starkare på marknaden”

Samgående InExchange och Scancloud. Samgående InExchange och Scancloud.

Fintechföretagen InExchange och Scancloud, som är verksamma inom datadriven affärskommunikation, blir vid det kommande årsskiftet (1 januari 2024) ett bolag.

Samgåendet vilar på flera faktorer som företagen har gemensamt. Båda har Visma som huvudägare. Båda har tjänster, för hantering av fakturor och andra slags affärsdokument, som delvis tangerar varandra. Hos InExchange är e-fakturan det mest centrala i affärserbjudandet medan Scancloud har sitt främsta fokus på tolkning av pappers- och PDF-fakturor.

Genom att positionera om sig och omvandlas till ett bolag samlas respektive styrkor i ett koncentrerat utbud. 
– Vi blir därigenom ännu vassare på marknaden. Tack vare att vi ombildas till ett bolag blir vi starkare totalt sett. Vi tar med oss bra tjänster från två håll. Det betyder att vi kommer att kunna förse kunderna med ett större och mer heltäckande erbjudande. Vi skapar en attraktiv helhetslösning, säger VD Ola Widegren.

Ola har varit VD för både InExchange och Scancloud sedan februari i år. Han får samma roll när företagen övergår i ett och samma bolag. Omorganisationen leder inte till några geografiska förändringar eller till minskat antal anställda. Även befintliga varumärken lever fortsatt vidare. Nuvarande verksamhetsorter för InExchange och Scancloud, Skövde respektive Östersund och Stockholm, blir alla tre hemhörighet för det gemensamma bolag som tar vid från och med 2024.

Bildtext:
InExchange och Scancloud samlades i september vid Siljan till en gemensam kickoff inför samgåendet till ett bolag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson
Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise